Doktor hastayı darp etti

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 31 Ekim 2010 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dayak yediği hastaneden darp raporu aldı

Zehirlenme şüphesiyle gittiği Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nde Acil Servis doktoru Hüseyin A. tarafından darp edildiğini iddia eden hasta suç duyurusunda bulundu.

Antalya'da yaşayan Fatma Figen Yücesoy (46) sürekli baş ağrısı sebebiyle doktor tavsiyesiyle ilaç kullanıyordu. 27 Ekim Çarşamba günü ağrılarının dinmemesi üzerine birden fazla hap kullandı. Zafer Yücesoy (41) eşinin zehirlenmiş olabileceğini düşünerek Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürdü. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan kadına midesinin yıkanması gerektiği söylendi. Hüseyin A. isimli doktorla birlikte bir hemşire ve 2 hasta bakıcı, kadının midesini yıkamak için çalışmaya başladı. Burnuna sonda sokulurken elinin dokunduğu ve üstüne su sıçrayan doktorun, gözüne ve burnuna yumruk attığını iddia eden Fatma Figen Yücesoy, ağzı ve yüzü kan içinde müdahale odasından kaçtı. Dışarıda bekleyen Zafer Yücesoy, eşinin durumunu görünce doktoru bulmaya çalıştı. Güvenlikçilerin araya girmesiyle doktor oradan uzaklaştı. Başhekim yardımcısına çıkarak durumu anlatan Zafer Yücesoy doktordan şikâyetçi oldu. Aynı hastane Fatma Figen Yücesoy'a darp raporu da düzenledi. Yücesoy çifti ellerindeki raporla birlikte polis merkezine giderek şikâyetçi oldu ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. Doktor şiddetine maruz kalan kadın, Sağlık Bakanlığı'na da başvurarak şikâyetçi oldu.

Fatma Figen Yücesoy hastanede yaşadıklarını şöyle anlattı: "Midemi yıkamak için perdeli bir yere geçirdiler. Mideme hortum sarkıtarak kovayı tutmamı söylediler. Kovadaki su dökülünce panikle elimle doktorun eline dokundum. Bunun üzerine bana iki yumruk salladı. Gözüme, burnuma ve dudağıma geldi. Burnumdan kan fışkırdı. Doktor panik yaptı, 'hemen pomat verin' dedi. Burnuma ve ağzıma tıkadılar. Doktor omzumu elleyerek 'Tamam bir anlık sinirlilikti, geldi geçti, özür dilerim.' dedi. Ben o anda şok yaşadım. Ne yapacağımı bilemedim. 'Eşimi çağırın' dedim, çağırmadılar. Kaçmak için tuvalete gitmek istedim. Ancak 'hasta bakıcıyla gidersin, eşin yok.' dediler. Ben ellerinden kaçtım."

Başına ilk kez böyle bir durum geldiğini anlatan Fatma Figen Yücesoy, "Ben insan değil miyim? Bu hareket bana yapılır mı? Ben oraya iyileşmek için gittim; ama daha beter edip eve gönderdiler. İnsanlık bu mu?" diye sordu. Hastasını darp ettiği iddia edilen Doktor Hüseyin A., konuyla ilgili konuşmak istemediğini söyledi. Olayla ilgili hastane yönetiminin ise doktor hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber