KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nda adayların üzerleri didik didik arandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2010 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soruların sızdırıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmanın ardından iptal edilerek yeniden düzenlenen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'na giren adayların üzerleri didik didik arandı. Adayların uyarılara rağmen sınava cep telefonu, saat, taşınabilir bellek ve yüzük gibi aksesuarlarla geldikleri görüldü.

Sakarya'da sınava giren öğretmen adayları, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Esentepe Kampüsü'nde fakülte binalarındaki sınav salonlarına üzerleri arandıktan sonra alındı. Yaşanan kopya olayları sebebiyle üst düzey güvenlik önlemlerinin alındığı sınavda polis, adayların üstlerini elle ve dedektörle aradı. Başörtülü adaylar da üstleri aranarak, sınav salonlarına alındı.

Uyarılara rağmen sınava cep telefonu, saat, taşınabilir bellek, yüzük, kolye gibi aksesuarlar ve kalemlerle gelen adaylar, eşyalarını bıraktıktan sonra salonlara girebildi. Görevliler hiçbir eşyanın salona alınmasına izin vermedi. Sınavın yapıldığı binanın çevresindeki kişiler de görevliler tarafından uzaklaştırıldı.

Saat 09.30'da başlayan sınavda ÖSYM tarafından adayların sıralarına kalem, silgi, kalemtıraş, şeker, su ve peçetenin bulunduğu paketler bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber