Tiryakilere bedava ilaç yolda

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 17 Kasım 2010 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sigarayı bıraktıran ilaçların ücretsiz olması, açıkta sigara satışının engellenmesi, sigara yasağının uygulayıcılarının değişmesi gündemde.

Başbakan Erdoğan, bir sigara pakatine el koyarken

Başbakan Erdoğan'ın sigarayla savaşı bilinirken Hükümet, tiryakilere sigarayı bıraktırmak için adım atıyor.

Kapalı mekanlarda sigara yasağının ardından, sigara bıraktırma ilaçlarının sosyal güvenlik kapsamına alınması ve tiryakilere ücretsiz verilmesi için harekete geçildi.

Ayrıca, sigaraların açıkta satılmasının yasaklanması ve raflardaki sigaraların tezgah altına inmesi gündemde.

Başbakan Erdoğan'ın her fırsatta tepki gösterdiği sigara tiryakiliğine çözüm için, Sağlık Bakanlığı yeni bir hamle arayışında.

Sigarayı bıraktırma ilaçlarının sosyal güvenlik kapsamına alınarak tiryakilere ücretsiz verilmesi için çalışmalar sürerken, ilk olarak, Sağlık Bakanlığı sigara bıraktırma ilaçlarından alacak. Bu ilaçların 300 bin sigara tiryakisine dağıtılacağı, bu kişiler sigarayı bırakması durumunda ilaçların sosyal güvenlik kapsamına alınacağı belirtildi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ilacın olumlu sonuçları görülmeden ücretiz verilmeyeceğinin altını çizerken, sigara ile ilgili bir diğer önemli yasak da yolda.

Alkol ve Tütün Düzenleme Üst Kurulu'nun bir genelge hazırlığında olduğu, buna göre, açıkta sigara satışını engelleneceği ve sigara paketleri görünür yerde bulundurulmayacağı ifade edildi.

Yeni düzenlemede kapalı alanda sigara içme cezasının belediye eliyle toplanmasından da vazgeçilecek. Cezaların gereğinin doğrudan vali, kaymakamlık ve diğer mülki idare amirlerince yerine getirilmesine ilişkin yasal düzenleme yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber