Ambulans şoförüne dayak

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Kasım 2010 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'da bu sabah meydana gelen trafik kazasında yaralanan 35 yaşındaki Yeşim Canpolat'ı hastaneye getiren ambulans sürücüsü 38 yaşındaki Suat Altay, yanında oturan ve aracı daha hızlı sürmesini isteyen Canpolat'ın alkollü olan nişanlısı 36 yaşındaki Mustafa Akbulut ve arkadaşı 26 yaşındaki Yusuf Ziya Bıyıklı'nın saldırısına uğradı.

Ambulansı daha hızlı kullanması istenen sürücü Altay, bunu kabul etmedi. Aracı durduran sürücü yumruklu ve bıçaklı saldırıya uğrarken; ambulanstaki sağlık görevlileri telsizle merkezlerinden ?Ne olur bizi kurtarın? diyerek yardım istedi. Olaydan sonra kaçan alkollü 2 şüpheli yakalandı.

Merkez Yıldırım İlçesi Erikli Mahallesi Erikli Kavşağı'nda sabah saat 07.00'de bulunduğu otomobile başka bir aracın çarpması sonucu meydana gelen kazada Yeşim Canpolat yaralandı. Kazanın ardından haber verilmesi sonucu olay yerine 112 Acil Servis'e ait ambulans ve sağlık ekipleri kısa sürede geldi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralı Yeşim Canpolat, sağlık ekipleri ve nişanlısı ile erkek arkadaşlarının yardımıyla ambulansa bindirildi. Bu sırada Canpolat'ın nişanlısı Mustafa Akbulut ile arkadaşı olan Yusuf Ziya Bıyıklı, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne hareket eden ambulansın ön bölümüne oturdular. Alkollü oldukları belirtilen Akbulut ve Bıyıklı, ambulans sürücüsü Suat Altay'dan aracı daha hızlı sürmesini istedi.

ÖNCE DÖVDÜLER SONRA BIÇAKLA YARALADILAR

Ambulansın önünde oturan alkollü gençler, ?Trafik çok sıkışık. Daha fazla hız yapmam mümkün değil? diyen sürücüye yumruk attı. Şaşıran sürücü Suat Altay, aracı sağa çekip ambulanstan indi. Bu sırada ?Neden gitmiyorsun? diye bağıran alkollü gençler belinden çıkardıkları bıçakla saldırdıkları Suat Altay'ı sol elinden bıçakladılar. Can kurtarmak için uğraşırken can derdine düşen ambulans görevlileri, cep telefonu ve telsiz ile merkezlerini uyararak ?Ne olur bizi kurtarın? diyerek yardım istediler.

Bir süre sonra polisleri karşılarında gören iki kişi kaçarken; ekipler, yaralı genç kızın hastaneye gitmesi için ambulansa eşlik ettiler.

Yeşim Canpolat ile parmağından yaralanan ambulans sürücüsü Suat Altay Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken polisler, kaçan 1.68 promil alkollü Mustafa Akbulut ve 2.32 promil alkollü Yusuf Ziya Bıyıklı'yı yakaladı. Polise direnen ve karşı gelen zanlılar sorgulanmak üzere Ertuğrul Gazi Polis Merkezi'ne getirildiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber