Gelir uzmanları tasarıya dahil edilmedi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 01 Aralık 2010 08:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Torba Tasarı'sında merkezde uzman statüsünde bulunan devlet memurlarının ücretlerine ilişkin düzenleme yapıldı. Birçok uzmanın dahil edildiği düzenlemeye vergi dairelerindeki gelir uzmanları girmedi

CAHİT SARAÇOĞLU

Hükümetin yeniden yapılandırma tasarısına yapılan eklentiler sonucu torba tasarı haline gelen kanun tasarısı 'uzman' sıfatıyla çalışanlar arasında ayrıma neden olacak. Tasarıda merkezde uzman statüsünde çalışan memurların ücretlerine ilişkin düzenleme yapıldı. Ancak, tasarı içerisine vakıf uzmanı, turizm uzmanı, hatta kredi yurtlar kurumu uzmanı eklenmesine karşın, gelir vergisi uzmanları dahil edilmedi.

UZMANA 3 BİN TL MAAŞ

Bu haliyle tasarı kanunlaşırsa, gelir vergisi uzmanı yaklaşık 2 bin TL ücret alırken diğer uzmanlar 3 bin TL üzerinde ücret alacak. Hükümetin tasarısının içeriği belli olduktan sonra özellikle, tasarı kapsamında bulunmayan ancak 'uzman' sıfatıyla mesleğini sürdürenlerden yoğun tepki gelmeye başladı

TELEFONLAR KİLİTLENDİ

Yeni Şafak'ı mail ve telefon yağmuruna tutan Gelir Vergisi Uzmanları, mesleki bilgi sınavlarını kazanarak bu unvanı elde ettiklerini belirterek, "Ücreti artırılan uzmanın ücretinin kaynağı olan geliri artırmakla görevli gelir uzmanını mahrum etmek, basılan dalın kesilmesi olmaktadır" değerlendirmesi yaptılar.

12 Eylül'ün izleri siliniyor

Siyasi nedenler gerekçe gösterilerek memuriyet kadrosu kaldırılanlar ile ilgili 1991 yılında yeniden memuriyete dönüşe ilişkin bir düzenleme yapılmıştı. Bu düzenlemede değişikliğe gidilerek kadrosu kaldırılan memurların yeni kadrolarına atanmalarına ilişkin hususlar düzenlenerek, eski ile yeni arasında ücret farkının tazminat olarak ödenmesi öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber