Zonguldak'ta 1'i polis 11 kişi gözaltına alındı/video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Aralık 2010 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde bazı bankalardan sahte kimlik ve belgelerle kredi çekmeye kalkan kişileri takibe alan polis, aralarında 1 polisin de bulunduğu 11 kişilik şebekeyi çökertti.

4 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin, bir çok ilde sahte belgelerle yüklü miktarda kredi çektiği belirlendi.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, ilçedeki bazı bankalardan sahte kimlik ve belgelerle kredi çekmek isteyen, ancak başarılı olamayan kişileri, banka görevlilerinin ihbarı üzerine takibe aldı.

5 ay süren takip ve çalışma sonucunda polis, dün sabah İstanbul, Ankara, Yalova ve Mardin'de belirledikleri adreslere eş zamanlı baskın yaptı. Operasyonda 1'i polis 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, bugüne kadar Türkiye'nin çeşitli illerinde bir çok bankadan sahte kimlik ve belgelerle yüklü miktarlarda kredi çektiği belirlendi.

Şüpheliler, dün akşam saatlerinde Ereğli'ye getirildi. Doktor raporu için önce Ereğli Devlet Hastanesi'ne sevk edilen şüpheliler, daha sonra ifadeleri alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'e götürüldü. Şüphelilerin, 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak ve nitelikli dolandırıcılık' suçlarından pazartesi günü adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

İlhan ÇETİN/EREĞLİ



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber