İşkur Genel Müdürü Görevden Alınmalı

İşçi alımında torpil yapıldığı idddiları bir iktidarı yıpratacak en önemli söylemdir. Daha önce belirtildiği üzere, işçi alımlarında hala sözlü sınav yapılmakta, torpil iddilarına da bu sözlü sınav neden olmaktadır. Bu konuda 2,5 yıldır hiçbir değişiklik yapılmamıştır. AK Parti iktidarı hak ve adalet partisi olduğuna bizleri inandırmak istiyorsa öncelikle İŞKUR Genel Müdürünü görevden almalıdır. Sitemizin geçen haftaki "İşçi alımlarında torpil olduğuna inanıyor musunuz?" şekindeki anket sorusuna iki günde 7600 oy kullanılmış olup, ziyaretçilerimizin %93'ü bu soruya "Evet" şeklinde cevap vermiştir. Bu sonuç sanırız ilgili kişilerin görevden alınması için yeterli bir sonuçtur.

Haber Giriş : 24 Mart 2005 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşçi Alımlarında Torpil Olduğuna Dair Olan İnanç: Yüzde 93

Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alımı "Kamu Kurum Ve Kuruluşlarının Daimi Kadrolarına İlk Defa İşçi Olarak Alınacaklar Hakkında Uygulanacak Sınav Yönetmeliği" hükümlerine göre yürütülmektedir. Bu yönetmeliğe göre işçi olmak isteyen adayların gireceği merkezi sınav ÖSYM tarafından yapılmakta, işçi alımları ise Türkiye İş Kurumu tarafından gazete, internet sitesi ve Resmi Gazetede yayımlanmaktadır.

Ancak, işçi alımları memur alımı gibi objektif kıstaslara göre yapılmamaktadır. Memur alımlarında ÖSYM ilana çıktıktan sonra adaylar başvuru yapmakta, tercih ve puan durumuna göre bilgisayar ortamında yerleştirme yapılmaktadır. Ayrıca bir sözlü sınav yapılmamaktadır.

İşçi alımlarında ise başvurular, ilan edilen kadronun iki katı oranında İŞKUR'a yapılmakta, bu başvurular İŞKUR tarafından puan sırasına göre dizilerek atama yapılacak kuruma bildirilmekte, atama yapılacak kamu kurumunca da sözlü sınav uygulanarak işlemler tamamlanmaktadır. Bu süreçte, sözlü sınav olarak belirtilen süreç, tümüyle kayırmacılığa açıktır. Bu nedenle de adaylar siyasi referanslar peşinde koşmak zorunda kalmaktadır. Her şeyin insan eli değmeden elektronik ortamda görüldüğü günümüzde hala babadan kalma bu duruma daha ne kadar devam edilecek bilmiyoruz...

Burada bir diğer husus ise işgücünün verimliliğidir. İŞKUR Genel Müdürlüğü personelinin çoğu, iki katı kadar aday seçimi ve bunların puan sırasına göre dizilerek ilgili kamu kurumuna gönderilmesi ile uğraşmaktadır. Bu işlemlerin hepsi gereksiz bürokrasidir. Ve ne yazıkki, işleme muhatap olan işsiz gençler kadar önemli olan bir diğer husus, işte bu işgücü kaybıdır.

Bu köşede bir çok kez bu konunun çözümlenmesi için İŞKUR Genel Müdürlüğüne çağrıda bulunmamıza rağmen hala bir sonuç alınmamıştır. İŞKUR Genel Müdürlüğünün ve bu genel müdürlüğün bağlı olduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının hala hiçbir açıklama yapmaması, yönetmeliği değiştirmeye çalışmaması, bir siyasi yapıyı yolsuzluktan sonra yıpratacak en önemli söylemdir. Bu nedenle ivedi olarak tedbir alınması gerekmektedir. Buradaki tedbir de, öncelikli olarak, bu durumu düzeltmek ve kayırmacılığa izin veren yoları kapatmak olmamalıdır. Öncelikli olarak yapılması gerek işlem, bu saate kadar hiçbir şey yapmayan ve işçi alımlarında yaşanan torpil iddialarına sebebiyet veren ilgililerin görevden alınması olmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber