Obezite özgüven eksikliğine neden oluyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2011 17:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Obezitenin okul başarısını olumsuz etkilediği belirtildi.

Denizli Devlet Hastanesi Endokrinoloji Uzmanı Dr. Nevzat Bilal ve Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Mustafa Kıvrak, Doğa Koleji öğrencilerine çağın en önemli sorunu haline gelen obezite hakkında bilgi verdi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Denizli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Mustafa Kıvrak, "Ülkenin geleceği olan siz gençlerimizin sağlıklı beslenme yöntemlerini iyi bilmesi gerekir. Çünkü sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Bu da beslenmeyle olur" dedi.

Devlet Hastanesi Endokrinoloji Uzmanı Dr. Nevzat Bilal de, küçük yaştan itibaren beslenme ve diyet alışkanlıklarının önemine değindi. Şişmanlığın bütün hastalıkların kaynağını oluşturduğunu belirten Uz.Dr. Nevzat Bilal, şöyle konuştu: "Obezitenin dünyada çığ gibi büyüdüğünü, gün geçtikçe arttığını ve bütün hastalıkların anası olduğunu biliyoruz. Bunu bütün dünya biliyor. Bizim isteğimiz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilkokuldan itibaren müfredatlara sağlıklı beslenme derslerinin konulması ve bu

derslerin mecburi olmasıdır. Çünkü, beslenme alışkanlıkları küçük yaşta başlıyor ve çocuklarını sağlıklı beslenme konusunda en iyi şekilde eğitebilmesi için ailelere önemli görevler düşüyor."

Bel kalınlığı arttıkça obezite ve hastalık riskinin de arttığını ifade eden Uz.Dr. Bilal, "Obezite hastalığı birçok hastalığı beraberinde getiriyor. Şeker hastalığı, tansiyon, kolesterol, kalp krizi ve felç gibi bütün hastalıkların obez insanlarda görülme ihtimali çok daha yüksek" dedi.

Devlet Hastanesi Endokrinoloji Uzmanı Dr. Nevzat Bilal, sağlığı olumsuz etkileyen obezitenin ayrıca özgüven eksikliğine neden olduğunu, kişileri sosyal yaşamdan uzaklaştırdığı söyledi. Uz.Dr. Bilal, "Ayrıca obezite yüzünden eşler arasında boşanmalar görülüyor. Bu yüzden sağlıklı bir birey olmak için beslenme önkoşuldur. Başarılı olmak istiyorsanız şişman olmayın" dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Uz.Dr. Bilal, sağlıklı yaşamak için hareket etmelerini, televizyon ve bilgisayar karşısında geçirdikleri süreyi azaltmalarını, düzenli spor yapmalarını ve sebze yemeği ağırlıklı beslenmelerini önerdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber