Habur Başmüdürü: Görevden alınmadım/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Şubat 2011 13:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ŞIRNAK'ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Rifat Bolat, görevden alındığına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını, görev yerinin değiştirilmesini kendisinin istediğini söyledi.

Gümrükler Genel Müdürlüğü ve Taşra Teşkilatı yönetiminde yapılan değişiklikle görev yerleri değiştirilen 7 gümrük müdürünün arasında yer alan ve Ankara'ya ataması yapılan Habur Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Rıfat Bolat, hakkında yayınlanan "Başmüdür görevden alındı" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bolat, kendisinin görev değişikliği istediğini belirterek şöyle dedi:

"Müsteşarlığımız bünyesinde bu çapta bir değişiklik yapıldı. Sayın Bakanımızın basına verdiği demeçte de buna açıklık getirildi. Bakanlığımız takdirinde bazı baş müdürlerimiz değiştirildi. Değişenler içerisinde kendi şahsım adına şunları söyleyebilirim, bu kararname öncesinde sayın bakanımıza yorulduğumu Ankara'da bir göreve atanma talebimi dile getirmiştim. Kendileri de uygun gördüler sağ olsunlar kendi rızamla Ankara'da başka bir göreve atandım. Görevden alınma, performans düşüklüğü veya her hangi bir olumsuzluk söz konusu değil" diye konuştu.

"HABUR'DA İŞLEM SAYISINI 2 KATINA ÇIKARDIK"

Göreve 2008 yılı sonunda başladığında TIR parkında araçlarından 15-20 gün Irak'a gitmek için sıra beklediğini o tarihte, günde ancak 1600 aracın giriş- çıkış yapabildiğini anlatan Başmüdür Rıfat Bolat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda günde 3 bin 500 araç işlemi yapılmakta. TIR parkında bekleme süresi ise sıfır. yani aynı gün içerisinde bütün araçların çıkış işlemleri gerçekleştirilmektedir. Bu da günlük işlemlerin taşıt işlemlerin iki katına çıkması demek. İhracat durağan olsa bile, doğal olarak taşınan ihraç malı iki katına çıktığı için ihracatımızı da iki katına çıkarmış oluyoruz. Gerçek durum budur. Kapıda sık sık birbirlerinin sırasına tecavüz etme ya da birbirlerinin hak hukukuna saygı göstermeme nedeniyle kavgalar çıkıyor. Birbirlerinin sıralarına riayet etmeleri, kendi sıralarına riayet etmelerini öneriyoruz. Son zamanlarda bu tür şeylerin dışında her hangi bir olumsuzluk yok. Sahamıza giren araçlar polis işleminden sonra 15 dakika gibi kısa süre içerisinde tüm gümrük işlemlerini bitirerek Irak tarafına geçmekte."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber