Erzurum Valiliği'nde sekreter olarak çalışan 3 genç kız, 'mankenler gibi süslenerek çalışma disiplinini bozdukları' gerekçesiyle görev yerleri değiştirildi

Haber Giriş : 01 Ağustos 2003 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erzurum Valiliği'nde sekreter olarak çalışan 3 genç kız, 'mankenler gibi süslenerek çalışma disiplinini bozdukları' gerekçesiyle görev yerleri değiştirildi

Alınan bilgiye göre Erzurum Valiliği'nde vali yardımcılarının sekreterliğini yapan Mehtap Fırat, Melike Danışık ve Güzide Akdal hakkında İçişleri Bakanlığı'na şikayet dilekçesi gönderildi.

İsmi bilinmeyen bir vatandaş tarafından verilen dilekçede üç sekreterin, "kurum içerisinde lakayt davranarak iş disiplininden uzaklaştıkları, aşırı derecede bakımlı oldukları, çok şık ve açık giyindikleri" belirtildi.

GÖREVDEN ALINDILAR
Dilekçe üzerine İçişleri Bakanlığı, Erzurum Valiliği'ni bilgilendirerek, konu hakkında gerekli araştırmanın yapılmasını istedi.

Bakanlıktan gelen yazı üzerine Erzurum Valisi Mustafa Malay ve vali yardımcılarının katıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantı sonunda şikayet edilen üç sekreterin görevlerinden alınmasına karar verildi. Mehtap Fırat ve Gülide Akdal, Erzurum Tapu ve Kadastro Müdürlüğü emrine verilirken, hakkında daha fazla şikayete yer verilen Melike Danışık ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bağlı Kömür Tevziye Bölümü'ne gönderildi.

'YARGISIZ İNFAZ'
Haksız bir karara maruz kaldıklarını belirten Mehtap Fırat, "Hiçbir zaman kurum içerisinde lakayt davranmadım. Her zaman işimin gereklerini yaptım. Tahmin ediyorumki şikayet eden vatandaş, torpille bize iş yaptırmak isteyen ancak yaptıramayan bir vatandaştır. Bize iftira atarak işimizden etmek için böyle bir dilekçe yazmış. Ben ailemi geçindirmek için 4 yıldır Valilik'te sigortasız çalışıyorum. Aldığım para ile evime ekmek götürüyorum. Yargısız infaz yaptılar." dedi.
Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber