Mayınlı sahaya gümrük kapısı yapılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2011 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki mayınlı alanın temizliğinin ardından, bölgeye gümrük kapısı yapılacak. Gaziantep Gümrük Başmüdürü Semih Baydemir, Karkamış'ın 500 metre batısında, boş mayınlı sahadaki 156 bin metrekarelik bir alana yapılacak gümrük kapısının protokolünün imzalandığını söyledi. Baydemir, arazinin kısa sürede mayınlardan temizleneceğini belirtti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yapılacak gümrük kapısının açılmasıyla birlikte bölgenin turist akınına uğrayacağını kaydeden Baydemir, ?Karkamış ilçesinin 500 metre batısında, boş mayınlı sahadaki 156 bin metre karelik bir alanda gümrük kapısı yapımı için Gümrük Müsteşarlığı ve Gaziantep İl Özel İdaresi protokol imzaladı. Mayın temizlenmesine başlanmak üzere. Yakın zamanda TOBB tarafından Karkamış'a çok güzel bir gümrük kapısı yapılacak. Biliyorsunuz, Karkamış Antik Kenti de temizlendi. Antik kentin temizlenmesiyle, turist akınına uğrayacak. Suriye'den geliş gidişler çoğalacak. Karkamış gümrüğü o acıdan çok önemli.? dedi.

Kilis Öncüpınar Gümrük Müdürlüğü yapımı için de gerekli mayın temizleme çalışmalarının yakın bir zamanda başlayacağını belirten Baydemir, ?Öncüpınar Gümrük Müdürlüğümüz, 400 dönüm üzerine kurulu. Buranın da mayınla ilgili problemleri var. O da çözülmek üzere, çözüldüğünde Cilvegözü'nden daha büyük, daha güzel bir gümrük idaresi olacak. Burası sınıra sıfır noktada yapılacak.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber