Bu okulda 20 ikiz öğrenci var/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Şubat 2011 13:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Samsun'un Canik İlçesi'nde Kocatepe İlköğretim Okulu kuruluşundan itibaren ikiz öğrenci sayısındaki fazlalık ile dikkat çekiyor. Müdür Yardımcısı Erkan Seyrek, 2010-2011 eğitim öğretim döneminde okullarında aralarında tek yumurta ikizlerinin de bulunduğu 20 ikiz öğrencinin bulunduğunu belirtti.

Kocatepe İlköğretim Okulu'nda her dönem ikiz öğrenci sayısının diğer okullara oranla fazla olduğunu söyleyen Müdür Yardımcısı Erkan Seyrek, ?Şu anda Samsun'da en fazla ikiz öğrenciye sahibiz. Tamamen tesadüf bir şekilde bu oluyor. Canik İlçesi göç alan bir bölge ama ikiz öğrencilerin okulumuzda fazla olmasına biz de bir neden bulamıyoruz" dedi.

ÖĞRETMENLER TEK YUMURTA İKİZLERİNİ KARIŞTIRIYOR

Okulun artık ikiz öğrenci sayısının fazla olmasıyla tanındığını söyleyen Seyrek, "Bu bizim ayrıcalığımız olarak devam ediyor. Tek yumurta ikizi olan öğrencilerimizi bazen öğretmenlerimiz de karıştırıyor. Biz öğrencilerimizi karıştırsak da öğrencilerimiz bunu söylemiyorlar. Durumu idare ediyorlar" diye konuştu.

Erkan Seyrek, ikiz öğrencilerin genelde aynı sınıfta okuduğunu ancak anlaşamayan ikizlerin velilerin talebi doğrultusunda farklı sınıflara yerleştirildiğini söyledi. 11 yıldır birçok okulda görev yaptığını belirten Seyrek, ilk defa bir okulda ikiz öğrencinin bu kadar fazla olduğunu gördüğünü ifade etti.

İkiz kardeşi Tutku ile aynı sınıfta okuyup aynı sırada oturduklarını söyleyen 4'üncü sınıf öğrencisi Duygu Süren, ?Bazen öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımız biri karıştırıyor. Bizim için eğlenceli oluyor. Çok keyif alıyoruz. Ama biz onları hiç kandırmıyoruz. Birbirimizin başına bir şey geldiğinde hissedebiliyoruz. Okulda diğer ikiz kardeşleri gördüğümüzde de mutlu oluyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber