Üniversiteli Pınar'ın katili erkek arkadaşı çıktı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Şubat 2011 21:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAZİANTEP'te, önceki gün üç kurşunla öldürülen üniversite son sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Pınar Türkmen'in katilinin sorgulandıktan sonra serbest bırakılan erkek arkadaşı 24 yaşındaki Emrah Gümüş olduğu belirlendi. Saklandığı evde yakalanan ve kendisinden ayrıldığı için cinayeti işlediği belirlenen Emrah Gümüş, "Pişmanım" dedi.

17 Şubat'ta, Yeditepe Mahallesi'nde yürürken, kimliği belirsiz kişi tarafından tabancayla vücuduna üç el ateş edilerek öldürülen Gaziantep Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu 4'ncü sınıf öğrencisi Pınar Türkmen'in öldürülmesi olayıyla ilgili olarak Asayiş Şube Cinayet Masası ekipleri, genç kızla aynı sınıfta öğrenimini sürdüren ve 3 yıl arkadaşlık yaptığı belirtilen Emrah Gümüş'ü 2'nci kez gözaltına aldı. İlk sorgusunda, Pınar Türkmen'le arkadaşlıklarının birkaç ay önce sona erdiğini, olayla ilgisinin olmadığını, cinayetin işlendiği saatte Güneykent Mahallesi'ndeki evinde olduğunu söyleyen Gümüş, "Olay saatinde arkadaşlarımla televizyonda 'Arka Sokaklar' dizisini izliyordum" diye ifade verdi.

Olayla ilgili soruşturmayı derinleştirip bölgedeki güvenlik ve MOBESE kameralarını inceleyen polis, Gümüş'ün, iddia ettiği gibi dizisinin yayınlandığı saatlerde evde olmadığını, cinayetin işlendiği bölgede olduğunu, çevredeki güvenlik kamerası görüntülerinden saptadı. Bunun üzerine Gümüş'ü arayan polis, adı ağabeyinin evinde saklanan zanlıyı yakaladı. Sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Gümüş, gazetecilerin sorusu üzerine, "Pişmanım" dedi. Kendisinden ayrıldığı için cinayeti işlediği öğrenilen Gümüş'ün önce arkadaşlarının evine gizlediği, sonra bir parka gömdüğü suç aleti tabanca da bulundu. Olayla ilgili olarak Gümüş'ün saklanmasına yardım eden ve henüz adı açıklanmayan ağabeyi de gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber