Özel öğretim kurumları gözetim altında tutulacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Mart 2011 12:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 19/01/2011 tarihli, 481 sayılı ve ?Denetim- teftiş- soruşturma? konulu yazıları ile eğitim müfettişlerince kurumlar tarafından daha sonra özürlü Birey Modülüne Eğitim Bilgi Girişi yapılarak fatura kesilen öğrenci sayılarının karşılaştırılarak usulsüzlüklere rastlanması durumunda, kurumlar ve sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması ve sonucundan Bakanlığımıza da bilgi verilmesini istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 19/01/2011 tarihli, 481 sayılı ve ?Denetim- teftiş- soruşturma? konulu yazılarında; ?Bilindiği üzere özürlü Bireylere Uygulanacak Destek Eğitim Programları ve Eğitim Giderlerinin Karşılanmasına Dair Yönetmeliğin 7/1 inci maddesinde; ?Kurumlar, özürlü bireylerin bireysel veya grup ders eğitimlerinin gün ve saatlerinin yer aldığı aylık çalışma takvimini hazırlayarak bir sonraki ayın eğitimine başlamadan Önce, doğrudan bağlı bulundukları il/ilçe milli eğitim müdürlüğüne teslim ederler. Bireysel veya grup eğitimi, aylık çalışma takviminde belirlenen gün ve saatlerde verilir.?, 11 inci maddesinde; ?Destek eğitim hizmetini sunan veya bu hizmetten yararlananların, gerçek dışı beyanda bulunmak suretiyle fazladan ödemeye sebebiyet vermeleri durumunda bu tutarlar, iki katı ve kanuni faiziyle birlikte ilgililerden müteselsilen geri tahsil edilir. Bu fiillerin kurumlar tarafından tekrarı hâlinde, ayrıca kurum açma izinleri iptal edilir." ve 13 üncü maddesinde; "Bu Yönetmelik kapsamındaki işlemleri gerçekleştiren kurumlar, Bakanlık veya il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince yılda en az bir defa denetime tabi tutulur.?

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün 29/07/2009 tarih ve 60 sayılı Genelgenin 11 inci maddesinde ise; ?özel eğitim ve rehabilitasyon hizmeti veren özel Öğretim kurumları; özel eğitim mevzuatıyla birlikte, bilhassa özürlü bireylerin derslere devam edip etmedikleri ile eğitim personelinin haftalık ders dağıtım cetveline göre derslere girip girmedikleri konusunda, ilköğretim müfettişlerince en az üç ayda bir, ayrıca olumsuzluklarla karşılaşılan kurumlar ise daha sık aralıklarla denetleneceklerdir,? hükümleri yer almaktadır.

Buna göre; yukarıdaki hükümler kapsamında eğitim müfettişleri tarafından özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile destek eğitimi programı uygulayan özel eğitim okullarında yapılan rehberlik, denetim ve teftiş çalışmaları sonucunda düzenlenen tebliğlerde; kurumda o gün itibariyle öğrenim gören öğrenci sayılarına yer verildiği bilinmektedir. Bu kapsamda eğitim müfettişlerinizce kurumlar tarafından daha sonra özürlü Birey Modülüne Eğitim Bilgi Girişi yapılarak fatura kesilen öğrenci sayılarının karşılaştırılarak usulsüzlüklere rastlanması durumunda, kurumlar ve sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması ve sonucundan Bakanlığımıza da bilgi verilmesi hususunda gereğini rica ederim.? açıklamasında bulundu.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber