Ömer Dinçer: İntihal iddiaları iftira

Haber Giriş : 02 Nisan 2005 07:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, 'İşletme Yönetimi' isimli kitabıyla ilgili intihal iddialarının mahkemeleri yönlendirmek amacıyla gündeme getirildiğini açıkladı.

Başbakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Ömer Dinçer, "İşletme Yönetimi" isimli kitabına intihal iddialarının mahkemeleri yönlendirmek amacıyla bir kısım medya tarafından gündeme getirildiğini açıkladı.

Bir bilim adamının işleyeceği en kötü suçun intihal olduğunu, bir bilim adamına atılabilecek en büyük iftiranın ise intihal iftirası olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Dinçer, "11.02.2004 tarihli Hürriyet gazetesinde 'Özür dileten intihal' başlığı ile başlatılan aleyhimdeki kampanya köşe yazıları ve haberlerle sürdürülmüştü. Bu haber ve yazılarla ilgili olarak Ankara Asliye Hukuk Mahkemelerine 6 tane manevi tazminat davası açtım. Davalar henüz devam etmekte olup bilirkişi aşamasındadır. Davalı olan Milliyet ve Hürriyet gazeteleri bilirkişi aşamasındaki davaları etkilemek amacıyla bir sene sonra aynı haberleri gündeme taşıyarak Basın Kanunun 29. maddesininin ikinci fıkrasında yeralan devam eden davalarla ilgili mütalaa yayınlanmsını suç sayan hükmü çiğnemektedirler. Bu yayını yapan kuruluşlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Taraflı rapor

Gazetelerde yeralan iddiların yeni iddialar olmadığını belirten Prof. Dr. Dinçer, "İşletme Yönetimi, kitabımla ilgili, Cumhuriyet Üniversitesi bilim etiği kurulu olarak görevli Diş Hekimliği Dekanı Prof. Dr. Timur Esener, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reyhan Eğilmez, Eğitim Fakültesi Dekanı Nevzat Battal'dır. Aralarında işletmeci ve hukukçu olmayan her üç Profesör de o tarihte idari personeldir. Rapor hazırlama yetkileri tartışmalı olan bu kişiler hakkında da ilgili merciilere suç duyurusunda bulunacağım" şeklinde konuştu.

Kitap'ta 429 atıf var

Prof. Dr. Dinçer, Yrd. Doç. Dr. Yahya Fidan ile yayınladıkları 'İşletme Yönetimi' isimli kitapta 429 atıf bulunduğunu belirterek, "Yapılan atıfların tamamı hem bibliyografya hem de dipnot kısmında yazar ve kitap ismi zikredilerek verilmiştir. İntihal iddiasında bulunulan Prof. Dr. Koçel'in kitabından 15 alıntı yapılmıştır. Alıntılar dipnotlarıyla belirtilmiştir. Sn. Koçel, Profesör olmamda imzası bulunan değerli bir bilim adamıdır" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber