Ek derse zam için yeni bir çalışma yok

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Mart 2011 12:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Ek Derse Zam Konusunda Bakanlıktan Açıklama

MEB; ?dengeli bir iyileştirme sağlanmasına yönelik çalışmalar, Devlet Personel Rejimi bütünlüğünde ilgili kamu kurum ve kuruluşları nezdinde sürdürülmektedir.? Açıklamasında bulundu. Ayrıntılar için tıklayınız.

2010 yılı öğretmenler gününden önce ek derslerin 12 TL olmasının açıklanması hakkında, Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici tarafından, yazılı olarak cevaplandırılması için Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet ÇUBUKÇU'ya; ?1?28 Ekim 2005 tarihinde 2005 yılı öğretmenler gününden önce ek dersler 10 TL olacak diyenler, 2006 yılında ancak 5 TL yapabilmişti. 2010 yılı öğretmenler gününden önce ek dersler 12 TL olacak dediniz, siz kaç TL yapabileceksiniz?

2-Her öğretmenler gününde bu tür sözlerin verilip tutulmaması, Milli Eğitim Bakanlığının Kurumsal kimliğine ve inandırıcılığına zarar vermez mi?

3-Ek dersle ilgili esasların değiştirilmesi şu an gündemdedir. Konu ile ilgili çalışmalar ne aşamadadır ve ne zaman sonuçlanacaktır? ?sorularını içeren soru önergesi verilmişti.

Bu soru önergesine, Strateji Geliştirme Başkanlığının 10/02/2011 tarih ve 742 sayılı yazısı ile ?Bakanlığımız emrinde görev yapan öğretmenlerin, çalışma şartları ile emek-ücret ilişkisi bütünlüğündeki aylık, ek ders ücreti ve diğer özlük haklarında; personelin kıdem ve öğrenim niteliği yanında, görevin önemi, görevi çevreleyen şartlardaki zorluk, personelin sorumluluk durumu ile başarı derecesi ölçüt alınarak devletin ekonomik imkânları, kalkınma planları ve hükümet programları çerçevesinde dengeli bir iyileştirme sağlanmasına yönelik çalışmalar, Devlet Personel Rejimi bütünlüğünde ilgili kamu kurum ve kuruluşları nezdinde sürdürülmektedir.? açıklaması ile cevap verilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber