Ankara'daki ilk tören Anıtkabir'de yapıldı/ Video

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 23 Nisan 2011 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kerim Gün

09:25 23 Nisan Ulusal Egememenlik ve Çocuk Bayramının resmi kutlamalarının ilk ayağı Anıtkabir'de düzenlenen törenle başladı.10:39 - 23 Nisan Kazakistan'da coşku ile kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kazakistan'ın kültür başkenti Almatı'da coşku ile kutlandı. Almatı'daki Özel Şahlan İlköğretim Okulu'nda yapılan kutlamalara Almatı Başkonsolosu Yardımcısı Mustafa Kara, Kazakistan Türk İş Adamları Derneği (KATİAD) Genel Sekreteri Özer Oral, öğrenci ve veliler katıldı.

10:33 - Kayseri'de 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bütün yurtta olduğu gibi Kayseri'de de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ilk tören, Atatürk anıtına çelenklerin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra kürsüye gelen Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayramın 23 Nisan olduğunu söyledi. 10:30 - Fenerbahçe'den bayram kutlaması

Fenerbahçe Kulübü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinin açılış sayfasında, ''Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı yürekten kutluyoruz'' ifadesi yer aldı.

10:00 - Tören, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin'in mozoleye çelenk koyması ve saygı duruşuyla başladı, ardından İstiklal Marşı okundu.

İstiklal Marşının ardından Şahin Anıtkabir özel defterini imzaladı.

10:32 - Başbakan Erdoğan'ın 23 Nisan mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin milli egemenlik anlayışı içinde, milletin taleplerini hayata geçirdiğini belirterek, "Şunu net bir şekilde ifade etmek isterim ki, Türkiye Büyük Milet Meclisi, aziz milletimizin siyasi varlığının hem kalbi, hem de beyni mahiyetindedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, ülkemizin vicdanını ve aklını temsil etmektedir" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş yıldönümünün idrak edildiği 23 Nisan gününün, ilelebet milli tarihin en parlak sayfalarından biri olarak anılacağını belirten Başbakan Erdoğan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi, istiklal mücadelemizin sürdürüldüğü en zorlu, en buhranlı günlerde doğmuş; milli birliğimizin, milli mutabakatımızın, milli egemenliğimizin en somut tecellisi olmuştur. Bu birlik ve beraberlik sayesinde milli mücadelede zafere ulaşılmış; işgal altındaki topraklarımız, yeniden özgürlüğüne, bağımsızlığına kavuşmuştur" dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Mecliste, Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

TBMM Başkanı Şahin'in anıta çelenk bırakması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkanvekilleri Sadık Yakut ve Nevzat Pakdil, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, milletvekilleri ve TBMM idari personeli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber