Kaçak elektriğin finansmanı sadece vatandaşa yüklenmeyecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2011 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devlet kaçak elektriğin finansmanı sadece vatandaşa yüklemeyecek. Yüksek tüketimi olan büyük işletmeler ile enerji tedarikçileri, elektrik tüketimi 2010 yılında 30 bin kilowatt saati aşan serbest tüketiciler de bu maliyete ortak olacak.

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) İcra Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından 31 Aralıkta alınan kararla, serbest tüketicilerin de Türkiye'nin kayıp-kaçak faturasına katılmasına yönelik bir uygulama başlatıldığını bildirdi.

Güven, değiştirilen tarife ile enerji birim fiyatı içerisinde oransal olarak bulunan kayıp bedelinin, yeni tarife yapısında bir bedel olarak ayrıştırılmış olduğunu belirtti.

Önceki yıllarda da ulusal enerji tarifesi oluşturulurken, enerji birim maliyetleri içine dahil edilen kayıp-kaçak bedelinin, elektrik tüketicilerine fatura tahakkukunda yansıtıldığını, ancak fatura üzerinde ayrı bir miktar olarak belirtilmediğini ifade eden Güven, "Yeni düzenleme ile enerji birim maliyetinin belirlendiğini, yine maliyet unsuru olarak dikkate alınan kayıp-kaçak miktarının, elektrik faturaları üzerinde tüketicilerin görebilmeleri açısından ayrıca belirtilmiştir," dedi.

Artık sadece mesken aboneleri değil, yüksek tüketimi olan büyük işletmeler ile enerji tedarikçileri, elektrik tüketimi 2010 yılında 30 bin kilowatt saati aşan serbest tüketicilerin de bu maliyete ortak edildiğini vurgulayan Güven, "EPDK yılda vatandaşa yaklaşık 1 milyar doları bulan kaçak elektrik faturası finansmanına eşitlik getirmiş, artık kaçak elektriğin finansmanının sadece vatandaş tarafından yapılmasını değil, serbest tüketici kapsamındak müşterilerin de bu bedeli ödemesini sağlamıştır. Ulusal tarife EPDK tarafından onaylanmakta olup, diğer dağıtım şirketleri gibi oluşturulan ulusal elektrik tarifesine şirketimiz de uymaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber