TOKİ, bin 176 yoksul aileyi daha ev sahibi yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2011 22:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü işbirliği gerçekleştirilen yoksul grubu projesi kapsamında, Ankara Kusunlar'da yapımı gerçekleştirilen bin 176 konutun, konut belirleme kuraları çekildi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü işbirliği gerçekleştirilen yoksul grubu projesi kapsamında, Kusunlar'da 1+1 olarak inşa edilen bin 176 konut, ayda 100 TL taksit ve 270 ay vade ile birkaç ay içinde hak sahiplerine teslim edilecek. Daha önce 5 bin kişi arasından kura ile belirlenen bin 176 aile böylece konut sahibi olacak. Bugün de Altınpark Anfa Konferans Salonu'nda düzenlenen çekilişle hak sahipleri evlerinin kat ve daire numaralarını

öğrendi.

Ailesinde özürlü olan yoksul ailelerin ağırlıkta olduğu vatandaşlar, kura çekimini heyecanla izledi. Gecekondudan kurtulacakları ve apartmanlarda oturmaya başlayacakları için çok mutlu olduğunu ifade eden vatandaşlar, özellikle üst katlarda daire sahibi olduklarını öğrendiklerinde büyük mutluluk yaşadılar. Yaşlı bir kadın da kura çekilişi sırasında heyecandan bayıldı. Vatandaşların yardımı ile kendisine gelen kadın, çok mutlu olduğunu ve heyecanlandığı için bayıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber