Kadroya geçemeyen sözleşmelilerden Başbakan'a faks

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Haziran 2011 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'da, sözleşmeli çalışanları kadroya alacak kararnamenin dışında kalan mahalli idareler çalışanı sözleşmeliler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Kendilerinin de aynı kararnameye dahil edilmesini talep eden belediye çalışanları, Erdoğan'a taleplerini içeren birer faks gönderdi.

Güllük PTT binası önünde toplanan KESK'e bağlı Tüm- Bel- Sen üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, Başbakan Erdoğan'a seslerini duyması çağrısında bulundu. Büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerinde çalışan sözleşmeli memurların oluşturduğu grup adına basın açıklaması yapan Tüm- Bel- Sen Şube Başkanı İlhan Karakurt, Başbakan Erdoğan'ın adaletsiz davrandığını iddia etti. Başbakan Erdoğan'ın tüm sözleşmelilerin kadrolu olacağına dair açıklama yaptığını dile getiren Karakurt, şöyle konuştu:

"Başbakan çıkardığı kararname ile kendisini yalanladı. Özellikle biz belediyede çalışan sözleşmeli personelin kapsam dışında tutulması AKP hükümetinin yönetim anlayışı ve insana verdiği değerin somut bir göstergesi olmuştur. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının olduğu gibi bizlerin de sözleşmeli kölelik yerine kadrolu çalışmayı istemek en doğal hakkımızdır."

KARARNAMEYE EK YAPILSIN

Tüm- Bel- Sen Şube Başkanı Karakurt, konuşmasının devamında Erdoğan'a şöyle seslendi:

"Sayın Başbakan'a sesleniyoruz; Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olan bu yanlışı bir an önce düzeltin. Çalışanlar arasında huzur ve barışı bozan bu ayrımcı uygulamaya son verin. Yeni bir kararname ile ya da mevcut kararnameye bir ek yaparak biz belediyede çalışan sözleşmeli personeli de kadro kapsamına alın."

Basın açıklamasının ardından grup, yanlarında getirdikleri dilekçe örneklerini imzalayarak Başbakanlık Personel Dairesi Başkanlığı'na gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber