Savcılık'tan YÖK'e: ÖSYM Başkanı hakkında neden soruşturmaya izin vermediniz?

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 02 Temmuz 2011 08:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

YGS soruşturmasında çarpıcı gelişme... Başsavcılık, ÖSYM Başkanı Demir için soruşturma izni vermeyen YÖK'e başvurdu. Kurumdan, Demir'e ilişkin karar istendi. Süreç en baştan başlayabilir

Ömür EMLİK / ANKARA

YGS'de şifre ve kopya soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan kritik hamle. Başsavcılık, ÖSYM Başkanı Ali Demir ve bazı ÖSYM çalışanları hakkında istediği soruşturma iznini vermeyen YÖK'ten, Genel Kurul kararını talep etti.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, 'Savcılığın yazısı bize ulaştı' diyerek savcılığın talebi doğruladı. Özcan'ın imzasının ardından 'Demir hakkında soruşturmaya yer yok' yönündeki YÖK Genel Kurul kararı, ekli dosyalarıyla birlikte savcılığa gönderilecek. Dosyada YÖK bünyesinde hazırlanan ön inceleme raporu ve kararın çıktığı toplantının tutanakları da yer alacak.

İPTAL İÇİN DANIŞTAY'A BAŞVURU

İddiaları soruşturan Başsavcılık, yaptığı incelemeler sonrası cevap dizilimlerinde 'şifre' olduğunu belirlemiş ama bu şifrenin kopya olarak kullanıldığına dair delil bulunmadığı için 'takipsizlik' kararı verip soruşturmayı kapatmıştı. Karara rağmen YÖK'ten 'görevi kötüye kullanma ve ihmal' nedeniyle Demir ve bazı ÖSYM çalışanları hakkında soruşturma izni istemişti. Talep, 'soruşturmaya yer yok' diye YÖK tarafından geri çevrilmişti. Savcılığın, istenen tutanaklar geldikten sonra kararın iptali için Danıştay'a gitmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber