Orgeneral N. Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı ve vekaleten Genelkurmay Başkanı oldu/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Temmuz 2011 22:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akşam saatlerinde emekli olmasına iki yıl bir süre olan Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile 2 gün sonra emekli olacak Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay emekliliklerini istedi.

Ardından Başbakanlık ile Köşk arasında hızlı bir trafik yaşandı. Önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel'i kabul etti. Ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel Köşk'te kabul etti. Ardından Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Çankaya Köşkü'ne çıktı. Bu kabülün sonunda da Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel'in Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atandığı belirtildi. Özel ayrıca Genelkurmay Başkanlığı görevini de vekaleten yürütecek...


Saat:21:55:00 - Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konuta geçti

Çankaya Köşkü'ndeki üçlü zirveden çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konuta geçti.

(CİHAN)

Saat:21:38:00 - Köşk'teki görüşme sona erdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel ile görüşmesi sona erdi.

Çankaya Köşkü'ndeki görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Görüşmede Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel de hazır bulundu.

Başbakan Erdoğan, görüşmenin ardından Başbakanlık Resmi Konutu'na geçti.

Saat: 21:10:00 - Çankaya Köşkü'nde üçlü zirve

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel ile birlikte üçlü zirve yapıyor.

(CİHAN)

Saat: 20:31:00 - Başbakan Erdoğan da Köşk'te

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmek üzere Çankaya Köşkü'ne çıktı.

Başbakanlık Merkez Bina'dan ayrılan Erdoğan, saat 20.30'da Çankaya Köşkü'ne giriş yaptı.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in de Çankaya Köşkü'nde bulunduğu öğrenildi.

Saat: 20:29:00 - Jandarma Genel Komutanı Köşk'e çıktı

Başbakanlıktan ayrılan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Çankaya Köşkü'ne çıktı.

(CİHAN)

Saat: 20:08:00 - Jandarma Genel Komutanı Özel, Başbakanlık'tan Köşk'e geçiyor

Genelkurmay Başkanı ve üç kuvvet komutanının emekliliklerini istemelerinin ardından Başbakanlık'a gelen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, burada 45 dakika kaldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Özel'in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmek için Köşk'e çıkması bekleniyor.

(CİHAN)

Saat: 19:29:00 - Jandarma Genel Komutanı Başbakanlık'ta

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi.

(CİHAN)

Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanları'nın görev süreleri bu yıl doluyordu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında pazartesi günü toplanacak olan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) öncesi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile üç kuvvet komutanı emekliliklerini istedi.

YAŞ'ta Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay'ın 30 Ağustos 2011 itibarıyla görev süreleri dolacaktı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'nun da yaş haddinden emekli olması bekleniyordu. EDOK Komutanı Orgeneral Saldıray Berk de orgenerallik rütbesindeki bekleme süresini yine aynı tarihte tamamlıyordu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ise görevini iki yıl daha sürdürecekti. Ağustos ayı olağan toplantısında, Şura kapsamı dışındaki orgeneral ve oramiral atamalarında Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevleri için yeni komutanlar belirlenecek. Atamaların ardından boşalacak orgeneral ve oramiral rütbeleri için korgeneraller ve koramiraller arasından terfiler yapılacak.

YAŞ'ın Ağustos ayı olağan toplantılarında terfi sırasında bulunan albay, general ve amirlerin bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ile disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılacak personel ve TSK'yı ilgilendiren öteki konular görüşülüyor. Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları ile diğer general ve amiral atama işlemleri Yüksek Askeri Şura dışında özel kanunlarla belirlenen esas ve usullere göre yapılıyor.

ORGENERAL KOŞANER BAŞBAKAN İLE ÜÇ KEZ GÖRÜŞTÜ

Son bir haftada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan üç kez görüştü. Bugün ise Köşk'te Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün evsahipliğinde gerçekleşen son zirvenin ardından Işık Koşaner emekliliğini istedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber