İstanbul'da 124 okul yıkılıp yeniden yapıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Ağustos 2011 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde yaşanan yıkıcı depremlerin insanların hayatında derin izler bıraktığını belirterek İstanbul'da muhtemel bir depreme karşı yaptıkları hazırlıkları açıkladı.

Mutlu, yaşanan depremlerden aldıkları tecrübelerle can ve mal kayıplarını en aza indirgeyecek ?proaktif bir yaklaşım? benimsediklerini söyledi.

İstanbul Valisi Mutlu, ?İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü kurularak afete yönelik çalışmalarda ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyon ve işbirliği sağlandı. Ayrıca, Dünya Bankası ile Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı arasında imzalanan kredi anlaşması çerçevesinde İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) Şubat 2006'da hayata geçirildi. Daha sonra Avrupa Yatırım Bankası ve Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası ile imzalanan kredi anlaşmaları ile ISMEP Projesine yeni finansman sağlandı? dedi

Haberleşme için yatırım yapıldı

Kredi tutarı 969 milyon 800 bin Euro olan İSMEP kapsamında 471 okulun güçlendirme inşaatının tamamlandığını söyleyen Mutlu, 794 okulun fizibilite çalışmalarının bitirildiğini belirtti. Mutlu, ?Güçlendirilmesi uygun görülmeyen okullarımızın yıkılarak yerine daha modern okullar inşa ediliyor. ISMEP Projesi kapsamında 124 okul yıkılıp yeniden yapıldı? dedi. Mutlu, Beykoz Devlet, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları, Şile Devlet, Pendik Devlet, Beykoz Paşabahçe Devlet ve Sultanbeyli Devlet hastaneleri ile Zeytinburnu Hıfzısıhha Entitüsü'nde güçlendirme inşaatının da tamamlandığını belirtti. Mutlu, telsiz, uydu santralı, mobil haberleşme araçları, radyo yayın aracı gibi yatırımlar yapılarak acil ve afet durumlarında kullanılabilecek alternatif haberleşme sistemleri kurulduğunu da kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber