Sağlık Bakanlığı'ndan 'hırsıza ambuans uçak' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2011 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, ''Hırsız, ambulans uçakla kurtarıldı'', ''Hırsıza Özel Ambulans Uçak'', ''Hırsızı devlet uçurdu'' başlıklı haberlerle ilgili, ''Sağlık Bakanlığı, sağlık hizmeti sunumunda insanların sabıka kaydına bakmamaktadır. Sağlıklı yaşama hakkı Anayasamızın 56. maddesi ile devletimiz tarafından teminat altına alınmıştır'' açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanlığı, ''Hırsız, ambulans uçakla kurtarıldı'', ''Hırsıza Özel Ambulans Uçak'', ''Hırsızı devlet uçurdu'' şeklindeki başlıklarla verilen haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

''Sağlık Bakanlığı, sağlık hizmeti sunumunda insanların sabıka kaydına bakmamaktadır. Sağlıklı yaşama hakkı Anayasamızın 56. maddesi ile devletimiz tarafından teminat altına alınmıştır'' vurgusu yapılan açıklamada, sağlığın herkesin hakkı olduğuna dikkat çekildi.

''Sağlık hizmeti verilirken kişileri suçlu ya da suçsuz diye ayırmak söz konusu olmadığı gibi sağlık hizmeti sunumunda ırk, dil, din, mezhep, sosyal statü durumlarına bakılmaksızın hizmet verilmektedir'' ifadesine yer verilen açıklamada, medyada yer alan başlıkların, sanık hükmündeki vatandaşların sağlıklı yaşama hakkı yokmuş gibi yanlış bir algı oluşturduğuna işaret edildi.

Açıklamada, ''Hasta ve insan haklarının ihlal edilmemesi için büyük bir fedakarlıkla zaman mekan demeden 24 saat hizmet veren sağlık çalışanlarını rahatsız edici bu tür başlıklar atılırken daha dikkatli olunmasını istirham ederiz'' denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber