20 Ekim 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Haber Giriş : 20 Ekim 2011 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 09.30'da Somali Cumhurbaşkanı Şerif Ahmet ile Tarabya Köşkü'nde görüşecek.

Başbakan Erdoğan'ın Programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'da Başbakanlık Resmi Konutu'nda medya yöneticileri ve genel yayın yönetmenleriyle bir araya gelecek, saat 15.00'da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi eski Başbakanı ve KDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani'yi Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul edecek.

TBMM Gündemi

- TBMM Genel Kurulu'nda saat 14.00'te gerçekleştirilecek kapalı oturumda "terör" konusunda genel görüşme yapılacak.

- Milli Savunma Komisyonu saat 11.00'da toplanacak.

- Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten'i kabul edecek.

Bakanların faaliyetleri

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 12.15'de Amerikan Elen İleri Eğitim Birliği heyetini kabul edecek, saat 13.00'da Dünya Engelliler Vakfı Başkanı ve ses sanatçısı Metin Şentürk'ü bakanlıktaki makamında kabul edecek.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Swissotel The Bosphorus'ta saat 10.00'da, "İstanbul Sanayi Forumu 2011 Yılı Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı"na katılacak.

Siyasi partilerin programları

- HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, saat 19.00'da merkezinde "Yeni Medeniyet Hareketi: Sorunlar ve Fırsatlar" konulu konferans verecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Hakkari'deki hain saldırıda şehit olan Gaziantepli er Fevzi Kazak için memleketinde tören düzenlenecek. Törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katılması bekleniyor.

- Hakkari Çukurca'da şehit olan Süleyman Kalkan için Isparta'nın Yalvaç ilçesi Süçüllü beldesinde ikindi namazında cenaze töreni düzenlenecek. Cenaze törenine Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu da katılacak.

- Hakkari'de şehit olan askerlerden Jandarma Komando Astsubay Başçavuş İbrahim Geçer'in memleketi olan Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Yazla beldesinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedilmesi bekleniyor.

- Hakkari'de şehit olan askerlerden Şehit Onbaşı Yavuz Çoban'ın öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Aksaray Şehitliği'nde defnedilmesi bekleniyor.

- Bitlis'te şehit olan polis memuru Volkan Sabaz'ın cenazesi öğle namazına müteakip Kocaeli'den kalkacak.

- Şehit Bülent Emen'in cenazesi, diğer polislerle birlikte Bitlis'te düzenlenen törenin ardından memleketi Balıkesir'e gönderilecek. Şehit polisin Korucu beldesinde yarın öğlen kılınacak cenaze namazına müteakip toprağa verilmesi bekleniyor.

- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, saat 12.30'da Kızılay Meydanı'nda basın açıklaması yapacak.

- Ankara Üniversitesi Botanik Enstitüsü Herbaryum, saat 10.30'da Fen Fakültesi bünyesinde bilim adamlarının katılımı ile törenle açılacak.

- Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen) üyeleri, saat 09.30'da Hakkari'de hain saldırıda 24 askerin şehit edilmesini Sağlık Bakanlığı önünde protesto edecek.

- Memur-Sen Ankara İl Başkanlığı üyeleri, saat 11.30'da Hakkari'deki hain saldırıda 24 askerin şehit edilmesi dolayısıyla Abdi İpekçi Parkı'nda basın açıklaması yapacak.

- HAS Parti Ankara İl Başkanlığı üyeleri, saat 11.00'da Ulus PTT önünde basın açıklaması yapacak.

- Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından, saat 19.00'da Altındağ Belediyesi Hamamönü'nde "Kırım Tatar Şiir ve Edebiyat Günü" düzenlenecek.

- Polonya Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı etkinlikleri kapsamında, saat 19.30'da Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Marcin Wilczek Ankara Hilton Oteli'nde resepsiyon verecek.

- İslam Birliği Teşkilatı (İTT), İstanbul Kongre Merkezi'nde saat 10.00'da, İSEDAK'ın 27. Toplantısı kapsamında "Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki Siyasi Gelişmelerin Ekonomik Boyutu" konulu panele katılacak.

- AB Üyesi Bulgaristan'ın ve Balkanların İlk Müslüman Türk Cumhurbaşkanı Adayı Sali İ. Şaban, Sultanahmet Sarayı Hotel'de saat 10.30'da, Bulgaristan'da 23 Ekim 2011'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

- CHP İstanbul İlçe Teşkilatları, tüm ilçe teşkilatlarında saat 12.00'de, Hakkari'deki terörist saldırıyı ve hükümeti protesto amacıyla basın açıklamaları düzenleyecek.

- Türkiye Kamu Sen İstanbul Şubeleri, Taksim Meydanı'nda saat 12.30'da, Hakkari Çukurca'da meydana gelen terör saldırısını protesto amacıyla, Galatasaray Meydanı'na kadar yürüyüş yaptıktan sonra kitlesel basın açıklaması düzenleyecek.

- İşçi Partisi İstanbul İl Başkanı Osman Kuruca, Galatasaray Lisesi önünde saat 13.00'da, terör saldırısını protesto amacıyla basın açıklaması düzenleyecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başkanlık Makamı Saraçhane'de saat 14.30'da, Senegal Senato Üyesi ve Senegal'in Başkenti Dakar'a bağlı Medina Gounass'ın Başkanı Woraye ile görüşecek.

- Antalya'nın Belek beldesinde Natıonal Golf Club Avrupa Erkekler Kulüpler Şampiyonası başlayacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

-----------------------------

- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, saat 14.00'da toplanacak.

- Merkez Bankası, saat 14.30'da beklenti anketini açıklayacak.

- Hazine, saat 17.00'da Merkezi Yönetim iç ve dış borç verilerini açıklayacak.

- Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Eisa, Eminönü'nde saat 09.30'da, İstanbul Ticaret Borsası'nı ziyaret edecek.

- TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, saat 10.00'da Mamak'ta alt gelir grubu için yapılan bin 24 konutun Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek kura çekiliş törenine katılacak.

SPOR GÜNDEMİ

----------------------------

- Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda deplasmanda Dinamo Kiev karşılaşacak. Maç saat 22.05'te başlayacak.

- Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında haftasında oynayacağı Medical Park Antalyaspor maçının hazırlıklarını saat 11.00'de yapacağı antrenmanla sürdürecek. Galatasaray kafilesi, öğleden sonra ise karşılaşma için Antalya'ya hareket ederek kampa girecek.

- Fenerbahçe, Samsunspor maçının hazırlıklarına yapacağı çift antrenmanla devam edecek. Saat 10.30'da başlayacak antrenman basına kapalı, saat 18.00'de başlayacak antrenman ise basına açık gerçekleştirilecek.

- Trabzonspor, Bursaspor maçının hazırlıklarını sürdürecek.

- Konyaspor'un geçen hafta yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen Olağanüstü Genel Kurulu, saat 18.00'de Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

- Bank Asya 1. Lig'in 7. haftası yapılacak 4 maçla tamamlanacak, program şöyle:

13.30 Giresunspor-Kasımpaşa

13.30 Boluspor-Elazığspor

17.45 Karşıyaka-Bucaspor

20.00 Çaykur Rizespor-TKİ Tavşanlı Linyitspor


Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kapalı oturumda terör konulu genel görüşme yapılacak. (14.00)

Hakkari'deki terör saldırısına tepki için Türkiye'nin dört bir yanında protesto gösterileri ve basın açıklamaları yapılacak.

Bitlis'in Güroymak ve Hakkari'nin Çukurca ilçelerindeki saldırılarda hayatını kaybedenler toprağa verilecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Somali Cumhurbaşkanı Şerif Şeyh Ahmet ile İstanbul'da Tarabya Köşkü'nde görüşecek. (08.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konutu'nda medya yöneticileri ile bir araya gelecek. Erdoğan ayrıca, KDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani'yi Resmi Konut'ta kabul edecek. (11.00/15.00)

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kazakistan'daki Türk Konseyi Zirvesi'ne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen katılacak, açılış törenlerine katılacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Moskova'de Rusya Federasyonu Federal Gümrük Servisi tarafından düzenlenen 'Gümrük ve İş Dünyası: Uluslararası ve Bölgesel İşbirliği Bakış Açıları' başlıklı uluslararası foruma katılacak.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Amerikan Elen İleri Eğitim Birliği heyeti ve Dünya Engelliler Vakfı Başkanı ses sanatçısı Metin Şentürk'ü bakanlıkta kabul edecek. (12.15/13.00)

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, parti genel merkezinde 'Terör ve Yeni medeniyet Hareketi: Sorunlar ve Fırsatlar' başlıklı konferans verecek. (19.00)

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Ankara Mamak'ta bin 24 konut için gerçekleştirilecek kura çekiliş törenine katılacak. (10.00)

TRT'nin ev sahipliğinde, Avrupa Yayın Birliği Uluslararası Eğitim Birimi iş birliğiyle gerçekleştirilecek, '2011 Uluslararası EBU Eğitim Asamblesi' İstanbul'da başlayacak. (09.00)

Ankara Üniversitesi Botanik Enstitüsü Herbaryumu törenle açılıyor. (10.30)

Erzurum İl Tütün Komisyonu, Vali Sebahattin Öztürk'ün başkanlığında valilik binasında toplanacak. (10.00)

Para Politikası Kurulu Ankara'da toplanacak. (14.00)

Çin'in dev iş makinecisi Türkiye'ye yatırıma geliyor.

Yunanistan'da kamu ve özel sektör çalışanları, 48 saatlik genel grevin ikinci gününde hükümeti protesto edecek. Atina'da Sintagme Meydanı'nda eylemler yapılacak.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İtalya Büyükelçisi, Avrupa Parlamentosu Yüksek Seviyede Temas Grubu üyeleri, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Eric Rubin'i kabul edecek. (09.00 / 10.15 / 12.00/17.30)

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş, gruptaki 3. maçında Dinamo Kiev'e konuk olacak. (22.05)

Bank Asya 1. Lig'de 7. hafta maçları Giresun-Kasımpaşa, Bolu-Elazığ, Karşıyaka-Buca ve Çaykur Rize-TKİ Tavşanlı Linyit karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (13.30/17.45/20.00)

Fenerbahçe, Samsunspor maçı hazırlıklarına yapacağı antrenmanla devam edecek. (18.00)

Galatasaray, 7. haftanın açılış maçında karşılaşacağı MP Antalyaspor karşılaşması için Antalya'ya gidecek.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam kulübün kargo sponsoru olan Sürat Kargo'da basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)

Bursaspor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını Özlüce Tesisleri'nde Ertuğrul Sağlam nezaretinde yapacak. (16.00)

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber