Sağlık teknikeri lisans tamamlama davasını kazandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Kasım 2011 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Teknikerliği bölümünden mezun bir Türk Sağlık Sen üyesi, Lisans tamamlamadan yararlanmak için Erzurum Atatürk Üniversitesine yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine Türk Sağlık-Sen tarafından dava açılmıştı.

Davayı görüşen Erzurum 1. İdare Mahkemesi verdiği kararda sağlık teknikerinin 2001 yılında mezun olduğu Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sağlık Programları bölümü Sağlık Teknikerliği Ön lisans programının adının YÖK kararı ile Sağlık memurluğu olarak değiştirildiği belirtildi. Her iki programda okutulan tüm derslerin ve bu derslere ait kredi miktarlarının aynı olduğuna vurgu yapıldı.

Kararda bu nedenle YÖK kararı ile Sağlık memurluğu programı olarak adını değiştiren program ile isim değişikliğinden önce okutulan sağlık teknikerliği bölümünün aynı programlar olduğu belirtilerek sağlık teknikerinin sağlık memurluğu bölümü mezunu olarak hemşirelik lisans tamamlama programından faydalandırılması gerektiğine hükmedildi. Erzurum Atatürk Üniversitesinin sağlık teknikerinin lisans tamamlama hakkından yararlanmak için yaptığı başvuruyu reddetme işlemini iptal etti.

Kararla ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci tüm sağlık çalışanlarına lisans tamamlama verilmesini istediklerini kaydetti. Bu konuda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Kahveci "Lisans tamamlama hakkının tüm sağlık çalışanlarının kapsaması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Lisans tamamlamayı hak etmesine rağmen bu talepleri kabul edilmeyen çalışanları da hukuk yoluyla lisans tamamlamayı kazandırıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber