Van'da 5.0 şiddetindeki deprem meydana geldi/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2011 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da meydana gelen 5.0 şiddetindeki depremde ilk belirlemelere göre can veya mal kaybı yaşanmadı.

Emniyet ekipleri, yıkılan bina olup olmadığını kontrol etmek için il genelinde devriye geziyor.

Şu ana kadar Van Valiliği Kriz Merkezine herhangi bir binanın çöktüğüne dair bilgi ulaşmadı. Van Bölge Hastanesi, tedbir amacıyla boşaltıldı. Bu arada, Binnaz Kıraç adlı bir kadın, hastane bahçesinde doğum yaptı. Kız bebeğin, Kıraç'ın ikinci çocuğu olduğu öğrenildi. İl merkezinde elektrik kesintisi yaşanıyor.

Van Bölge Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Berktaş:

''Acil olan hastalarımızı, ambulans uçak ve helikopterlerle il dışındaki hastanelere gönderiyoruz''

Van Bölge Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Berktaş, çok acil olmayan hastalarımızı sahra hastanesine yerleştireceğiz, acil olanları ambulans uçak ve helikopterlerle il dışındaki hastanelere gönderiyoruz'' dedi.

Berktaş, deprem nedeniyle hastanede ciddi bir hasarın oluşmadığını, vatandaşların korku dolayısıyla dışarı çıktıklarını söyledi.

Doğum yapan kadının başka bir yere nakledildiğini dile getiren Berktaş, acil durumu olan hastaların ambulans uçak ve helikopterlerle il dışındaki hastanelere nakledileceklerini, durumu acil olmayanların ise sahra hastanesine yerleştirileceklerini bildirdi.

YYÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Köse:

''Doğrultulu atımlı bir fay üzerinde, yüzeye çok yakın bir derinlikte meydana geldiği için şiddetli bir şekilde hissedilmiştir''

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Köse, gece saatlerinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak, ''Doğrultulu atımlı bir fay üzerinde, yüzeye çok yakın bir derinlikte meydana geldiği için şiddetli bir şekilde hissedilmiştir'' dedi.

Köse, bu tür depremlerin devam edeceğinin düşünüldüğünü ve en azından Haziran ayına kadar vatandaşların tedbiri elden bırakmamaları gerektiğini bildirdi. Köse, bölgede çok sayıda fay olması nedeniyle, vatandaşın ''artçı'' diye nitelendirdiği, ancak bir çoğu farklı faylarda gelişen küçük ve orta şiddetli depremler meydana gelmeye devam edeceğini söyledi.

Doğrultulu atımlı bir fay üzerinde, yüzeye çok yakın bir derinlikte meydana geldiği için depremin şiddetli bir şekilde hissedildiğini kaydeden Köse, ''İlk gelen bilgilere göre herhangi bir yıkımın olmaması sevindiricidir'' diye konuştu.

Bu arada, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından bugün saat 02.47'de meydana gelen ve merkez üssü Kurubaş köyü olarak açıklanan depremin merkez üssü Kevenli köyü olarak olarak düzeltildi. Ayrıca ilk bilgilerde yerin 2.8 kilometre altında olduğu belirtilen 5.0 büyüklüğünde depremin yerin 4.3 kilometre altında meydana geldiği kaydedildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber