Hükümetin 3 yıllık programı hazır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2005 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin genel politikası ile ekonomi ve diğer alanlardaki önceliklerinin ortaya konacağı 3 yıllık program, bu ay içinde yayımlanacak. Ekonomi bürokratlarının üzerinde çalıştığı program taslağı, hedeflere son şekli verildikten sonra Bakanlar Kurulu'na sunulacak. Programda, 2006-2008 dönemine ilişkin makro ekonomik hedefler tek tek belirtilecek.

Ekonomi bürokratları, geçtiğimiz Aralık ayı başında açıklanan Katılım Öncesi Ekonomik Program'da yer alan bazı ekonomik göstergelerin, 3 yıllık program çalışmalarında revizyona tabi tutulduğunu bildirdi. Ekonomi kurmayları, programdaki makro ekonomik hedeflerin, son gelişmeler ve yeni öngörüler çerçevesinde tespit edilerek, programa konulacağını söylediler.

3 yıllık Programda, hükümetin çeşitli konulardaki öncelikleri de sıralanacak.

Yapılan çalışmalarda, "sosyal güvenlik reformunun hayata geçirilmesi ve bu çerçevede sosyal güvenlik kuruluşlarının birleştirilmesi, sosyal güvenlik sisteminde mali yapının iyileştirilmesi, genel sağlık sigortasının uygulamaya konulması, kamu personel sisteminde reform, kayıt dışı ekonomi ile etkin mücadele ve özelleştirmenin hızlandırılması", 3 yıllık programda öncelikli konular olarak belirlendi.

Ekonomi yönetimi, 3 yıllık programın Mayıs ayı sonuna kadar Resmi Gazete'de yayımlanacağını bildirdi. Programın yayımından sonra Orta Vadeli Mali Plan hazırlanacak ve bu plan da 15 Haziran'a kadar açıklanacak. Bu arada Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu uyarınca, daha önce genel ve katma bütçe kapsamında olmayan çok sayıda kamu kuruluşu da 2006 yılından itibaren genel bütçe içine girecek. 3 yıllık bütçe ile buna paralel hazırlanacak 2006 mali yılı bütçesinde 97 eski, 67 de yeni olmak üzere 164 kuruluş yer alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber