Kocaeli'de 26 bin 828 ilköğretim öğrencisi daha bilgisayar sahibi oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2011 16:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ?Birebir Öğrenme Projesi' kapsamında, 26 bin 828 ilköğretim 6. sınıf öğrencisi bilgisayar sahibi oldu.

Kocaeli Fuar Alanı'nda düzenlenen bilgisayar dağıtım törenine, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, öğrenciler ve velileri katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, törende yaptığı konuşmada, proje kapsamında ilköğretim okulu öğrencilerine, 2009'da 26 bin, 2010'da 27 bin, bugün de 27 bin bilgisayar verdiklerini söyledi.

Bugüne kadar toplamda 80 bin bilgisayar dağıttıklarını belirten Karaosmanoğlu, ?Böylece bilişimin yeni dâhilerinin Bill Gates'lerin şehrimizde yetişmesi için gerekli altyapı oluşuyor. Her öğrenciye bilgisayar projesini, kurulacak olan bilişim vadisi ile birlikte düşünüyoruz. Kentimiz yetişmiş insan potansiyeli ile bilişim vadisine de hazır olacak.? dedi.

Karaosmanoğlu, amaçlarının öz güveni yüksek, kendine güvenen kuşaklar yetiştirmek olduğunu aktardı.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca da bilgisayarların Kocaeli'nin geleceği hazırlanmasında, sanayinin ihtiyaç duyulduğu elemanın yetişmesinde önemli bir hizmete olduğunu ifade etti.

Vali Topaca, Kocaeli'nin Türkiye'nin gözbebeği konumunda olduğunu belirterek, ?Sanayi, ulaşım imkânları ve insan kaynaklarıyla ülke ekonomisine çok önemli bir katkı yapıyor. Bu kent bütün vatandaşıyla kişi başına 19 bin TL vergi veren bir kent. Böyle bir kentin teknolojik olarak özellikle çocukların geleceğe hazırlanmasında yapılan bu katkıyı önümüzdeki dönemlerde çok daha artıracak.?diye konuştu.

Topaca, öğrencilerin bilgisayarı amacına uygun olarak, sadece oyun amacıyla kullanılması gerektiğini dile getirdi.

BAKAN ERGÜN: ÖNEMLİ BİR PROJE

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise önemli bir projeyi, eğitim sistemi adına gençlerin eğitimi adına hayata geçirenlere teşekkür etti. Artık bilgisayarsız bir şeyin olmadığının altını çizen Ergün, ?Hayatın her alanında bilgisayar kullanılıyor.?dedi.

Cumhuriyetin 100. yılında bugün 6 sınıfta olanlar 25 yaşlarında olacağını kaydeden Ergün, şunları aktardı: ?Çok fazla zaman yok. O günün Türkiye'sinin sizlerinde çabasıyla iyi yetişmesiyle muhteşem bir Türkiye olacak. Bir güneş gibi etrafını aydınlatan ısıtan Türkiye olacak. Bir kutup yıldızı gibi istikametini kaybedenlerin Türkiye'ye bakın istikametini bulacak. İşte öyle bir Türkiye'ye ye gençler olarak hazır olmalısınız. Bilgisayarla daha çok kişiyle iletişim kuracak, daha çok konuya vakıf olacaksınız. Böylesine büyük imkânları size sunan bir çağda, ülkede yaşıyorsunuz.?

DİNÇER: 3 YILDA 80 BİN BİLGİSAYAR BÜYÜK BİR HİZMET

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de bilgisayar eğitime belediyenin verdiği desteğin her türlü takdirin üzerinde olduğunu ifade etti. Dinçer, projenin çocukların merak etme, dünyayla iletişim kurma, geniş ufuk kazanmasına kapı açacağını belirtti.

Çocuğun bilgisayarla buluşmasının, onun önüne önemli fırsatlar açtığını kaydeden Dinçer, şöyle devam etti: ?Teknoloji kullanan çocuklar bizden daha mahir. Çocukların, zamanın gerisinde düşmemek için kendimizi yenilemek zorunda hissetmeliyiz. Bilgisayara sahip olmak aynı zamanda geniş ufuk hazırlıyor.?

Bilgi toplumunda bilgisayarın önemine dikkat çekerek uygulama konulan Fatih Projesi'nden bahseden Dinçer, ?Bu proje Türkiye Cumhuriyeti'nin eğitim tarihinde en önemli değişikliklerden birini öngören proje. Tablet bilgisayar olacak. Eğitim öğretim her türlü malzemeyi taşıyor olacak. Kendi bünyesinde internet hizmetini verecek konumda olacak. Her sınıfta da akıllı tahtalar olacak.?ifadelerini kullandı.

Dinçer, okullarda akıllı tahtaları uygulamaya koyacaklarını, bu kapsamda pilot iller seçtiklerini, bunlardan birinin de Kocaeli olduğunu söyledi. Dinçer, 2003 yılından bugüne kadar yaklaşık 900 bin bilgisayar dağıtımı gerçekleştirdiklerini de dile getirdi. Konuşmaların sonunda sahneye davet edilen öğrencilere bilgisayarları verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber