YYÜ'de 2 fakültenin öğrencileri dersbaşı yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2011 14:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Van'daki depremin ardından eğitime ara verilen Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ), Tıp ve Diş hekimliği fakültelerindeki öğrenciler dersbaşı yaptı.

Van'da 23 Ekim meydana gelen depremin ardından şubat ayına kadar tatil kararı alınan YYÜ'de, üniversite yönetiminin yaptığı çalışmalar sonucunda eğitim öğretim erkene alındı.

Üniversite senatosunun, fakültelerin 4 ayrı grup halinde belirli periyotlarla eğitime başlama kararının ardından Tıp ve Diş Hekimliği fakültelerindeki öğrenciler, YYÜ Zeve yerleşkesindeki Radyoloji ve Radyasyon Onkolojisi ünitelerinin bulunduğu tek ve iki katlı binalarında eğitimlerine başladı. İki aylık aradan sonra katılımın düşük olduğu gözlendi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Faik Öner, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin ardından eğitim ve öğretimin şubat ayına kadar ertelendiğini belirterek, yapılan çalışmaların ardından eğitimin erkene alındığını, Tıp ve Diş Hekimliği fakültelerinde öğrencilerin dersbaşı yaptığını söyledi.

Öner, Radyoloji ve Radyasyon Onkolojisi ünitelerindeki birinci, ikinci ve üçüncü sınıflar için gerekli ders ortamının hazırlandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Aldığımız karar gereği dördüncü, beşinci ve altıncı sınıf öğrencilerine ise Türkiye'nin değişik üniversitelerindeki Tıp Fakültelerinde staj yapma imkanı sağladık. Burada devam edecek öğrencilerin, rahat psikolojik bir ortamda ders yapabilmeleri için gerekli ortam hazırlandı. Devam mecburiyeti yok ancak hafta sonuna kadar öğrencilerimizin yüzde 90'a ulaşmasını bekliyoruz. Öğrencilerimizin bir kısmı dün, bir kısmı ise bugün geldi. Ders ortamının yanında barınmaları için konteynerler kuruldu. İnternet bağlantıları yapıldı, kafeteryaları tamamlandı. Konteynerler yurt odalarını aratmayacak genişliktedir. Isınma problemi olmadan burada kalacaklar'' dedi.

Öğrencilerin günde 3 öğün yemeklerinin kafeteryadan ücretsiz sağlanacağını ifade eden Öner, okulun ilk döneminin şubat ayının ilk haftasında sona ereceğini kaydetti.

Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.Dr.Hülya Özdemir ise öğrencilerin eğitimi için koşulların uygun hale getirildiğini ifade ederek, yöneticilere teşekkür etti.

Özdemir, 2 aylık aradan sonra ilk derslerini bugün yaptıklarını, şartların bundan sonra şartların daha da düzeleceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber