Erdoğan: BDP lokomotif, CHP vagon oldu/ Video

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 31 Ocak 2012 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda partililere seslendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşma yaptı.

"Ortadoğunun tarihi kanla yazılmamıştır. Mürekeple, medeniyetle, sanatla yazılmıştır. Bağdat, Şam, İshafan, Diyarbakır, İstanbul... Tarih boyunca siyasi çekişmeyle değil tarih boyunca ortaya koydukları muhteşem eserlerle ortaya çıkmışlardır.

Bölgedeki her ülke Türkiye'den emin olsun. Türkiye bölgenin ve bölge ülkelerinin çıkarını herşeyden üstün görmektedir. Türkiye ne doğuda ne de Avrupa'da güç mücadelesi içinde değildir. Türkiye hem yüzü Avrupa'ya dönük ama sırtını doğuya dönmemiş bir ülke olarak bir fırsattır.

AB konusunda muhatabımızdan kat be kat daha fazla emek harcıyoruz. AB konusunda düzenlemeleri tek tek yapıyoruz. Ancak tüm iyiniyetimize rağmen AB'nin tavrı ortadadır. Bugün Fransa konusuna girmeyeceğim, bugün bu konuya Fransızım.

Muhalefet partilerine, üniversitelere ve sivil toplum örgütlerimize Fransa'daki yasa konusunda bizlere verdikleri destek dolayısıyla şükranlarımız sunuyorum.

Nüfusumuz 9 yılda 9 milyon arttı. En büyük gücümüz genç nüfusa sahip olmamız.

2012'nin ekonomi boyutuyla Avrupa'da kötü gideceği şimdiden belli. Davos'da ekonominin kötüye mi yoksa daha mı kötüye gideceği konuşuluyor. Elbette ki Avro bölgesindeki bu kötü gidişin Türkiye üzerinde ufak da olsa bir etkisi olacaktır. Türkiye büyümeye devam edecek ama temkini de elden bırakmayacağız.

Bazı Avrupa ülkeleri seçim döneminde olduğu için, popülist politikalara yön verdi. Biz AK Parti olarak popülist politikalardan yana olmadık.

Yatırımlarda durmak yok. Bazıları korkuyor, böyle kritik bir dönemde yatırımlara devam edersek ne olur diyor? Bereket olur bereket... Korkmaya gerek yok. IMF ile anlaşma yapın diye dört yıl önce baskı yapıyorlardı üzerimize. Ne oldu? Dört yıldır borcumuzu ödüyoruz. 23,5 milyar Dolar borç devraldık. Bunu 2,5 milyar Dolar'a çektik. Merkez Bankası rezervleri altın dahil 27 milyar Dolar'dı şimdi 85,3 milyar Dolar.

Yıllardır altını çizdiğim, vurguladığım bir söz var, siyasetin tek limanı ahlaktır. Ahlaki zeminden kopuk bir siyaset millete hizmet üretemez. Biz AK Parti'yi kurduğumuzda siyaset bu durumdaydı. Kamuoyu araştırmalarında siyaset ve siyasetçiye güven adeta yerlerde sürünüyordu. Biz milletimize hizmet etmekle kalmadık, siyasete güveni de yükselttik. Atışma, tartışma siyasetin doğasında vardır. Ama hakaret, yalan siyasetin gündemi olamaz. İftira atarak, yalan söyleyerek gündemi değiştireceğini sananlar yanılırlar, kendilerini küçültürler.

Geçtiğimiz hafta BDP Genel Başkanı şahsım hakkında hiçbir bilgiye dayanmayan bir iddia ortaya attı. Diyor ki, Uludere'de bana istihbarat gelmiş, "50 kişi var içlerinde teröristlerde var ne yapalım" demişler. "Bende vurun" demişim. İşte bu ahlaksız siyasettir. İşte her zaman söylüyorum, beş tane koyunu ver güdemezler. Bu iddianın içinde husumet var, yalan var. Ama daha da iğrenci siyasi ahlaksızlık var. Acz içindeler. Siyaset üretemeyenler acz üretirler.

Bu ahlaksız iddialar BDP'llerin Uludere olayının basın toplantısında kahkaha atmalarını gizleyemez.

Sürekli olarak bizi muhatap almıyorsunuz diyorlar. Sizi defalarca hem ben hem arkadaşlarım muhatap aldık. Ama siz onlarca kez İmralı'dan Kandil'den icazet beklediniz. İmralı'dan onay beklediniz. Biz sadece milletimizi muhatap alırız. Daha öncede söyledim, bunlar 5 tane koyun güdemezler ya da tenhada koyunları kebap yaparlar.

Biz terörle mücadele ederiz, siyasetle müzakere ederiz. Ben bu lafımın arkasındayım. Ama kim illegaliteye karışırsa yargı bunun hesabını sorar. Kimseye istismar yapılamaz. Uludere üzerinden terörle mücadeleye zarar vereceklerini düşünenler yanılıyorlar. Yaşananlardan dersler çıkararak terörle mücadeleyi sürdüreceğiz.

BDP'lilerin iddialarından daha vahimi, anamuhalefet partisi CHP'de bu iddiaları tekrarlıyor. Uludere olayında BDP'nin peşine takıldı. Seçim öncesinde ben CHP lokomotif BDP de vagonu demiştim. Sözümü geri alıyorum, BDP lokomotif CHP vagonmuş.

Anadolu'da bir söz var, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. İşte şimdi aheste aheste çıkıyor. Parti içindeki kendi arkadaşlarının eleştirilerini BDP'nin yalanlarıyla gündem değiştirerek kapatmaya çalışıyor. Kusura bakma Kılıçdaroğlu, daha önce söylemiştim manşetle gelen manşetle gider. Genel başkanını ziyaret edip aday olmayacağım diyen Kılıçdaroğlu öbür gün aday olmuştu Kılıçdaroğlu. Ama yukarıda Allh var biz Kılıçdaroğlu'dan memnunuz.

Biz Dersim gerçeklerini açıkladığımızda biliyorsunuz MHP'de çok karşı çıktı. Biz bir zihniyeti ortaya döküyoruz. Kim halkı vergi vermedi diye öldürürse bunun hesabını ne bu dünyada ne de ebedi dünyada veremez. Biz yaşanmış bitmiş bir hadiseyi ortaya koyarken adaleti yok sayma, işkence, gerçekleri saklama zihniyetini ortaya koymak istedik.

12 Eylül referandumun sonrasında yargıda yapılan değişiklikler CHP'yi etkiledi. Bakın Diyarbakır'da, Tunceli'de hatta kışla içersine girerek aramalar yapılıyor mu? İşte fark burada. AK Parti farkı bu.

Yarın İl Başkanları toplantısında gereken açıklamaları, CHP zihniyetini yine açıklayacağım. Biz bu ülkeye nasıl hukuk faciaları yaşattığını hatırlatacağız. Ve bu faciaların 12 Eylül referandumuyla nasıl sonlandırıldığını göstereceğiz.

Dün Bakanlar Kurulu toplantımızda askerlikle ilgili yeni kanun değilşiklikleri yaptık. Öncelikle ilk yoklama, yoklama, askerlik meclisini kaldırıyor ve vatandaşımızın iş yükünü kaldırıyoruz. Ayrıca işlem hacmi düşük 181 ilçedeki askerlik şubesini kaldırıyoruz. Yıllık 40 milyon Lira'lık bir tasarrufta sağlamış olacağız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber