Çelik'ten 19 Mayıs'daki yurtdışı gezisiyle ilgili açıklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2005 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bolonya Deklarasyonu süreciyle ilgili Norveç'te yapılacak toplantının 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'na denk gelmesinin bir tesadüf olduğunu belirterek, "Bazı art niyetli kişiler maalesef benim yurtdışına gidişimi çok farklı noktalara çekmektedir. Bunu hüsnüniyetle asla bağdaştırmıyorum" dedi.

Çelik, hareketinden önce yaptığı açıklamada, Bolonya Deklarasyonu'nun, Avrupa'da bir yüksek öğretim alanı oluşturmayı hedefleyen bir proje olduğunu anlatarak,

"Biz ülkemizde olup bitenlerle ilgili bilgi vereceğiz. Avrupa sistemine entegrasyon sürecinde neler yaptığımız, neler yapmayı hedeflediğimiz konularını Avrupalı meslektaşlarımızla paylaşacağız" dedi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlama şekliyle ilgili yaptığı açıklamada ortaya koyduğu detaylarda, kesinlikle "daha önce 3. dünya ülkelerindeki gibi kutlanan" şeklinde bir ifade kullanmadığını bildiren Çelik, şöyle devam etti:

"Bugünkü gazetede bu mesele, muhalefet milletvekilinin ağzından bu şekilde ifade edilmiş. Bununla ilgili gerekli yasal hakkımı kullanacağım. Bu, benim söylemediğim bir ifadeyi bana izafe etme anlamına gelir. Bunu da ayıplıyorum"

Basın mensuplarının, liselerin son sınıflarında yaşanan devamsızlık olaylarına ilişkin sorusunu da yanıtlayan Çelik, "ÖSS'nin nasıl olması, nasıl olmaması gerektiği konusunda yetkili olan merci, Milli Eğitim Bakanlığı değildir. ÖSYM buna karar verir. ÖSYM de YÖK'ün bir alt birimidir" dedi.

Bu olayın bir sonuç olduğunu ve bunu doğuran sebepler ortadan kalkmadıkça bu olayların yaşanacağını belirten Çelik, "Biz bunun bir kararla düzeltilebileceğine inanıyoruz. Yasayı gönderdik, Cumhurbaşkanımız iade etti. Şu anda TBMM'de bekliyor" diye konuştu.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber