DPB: 4 Haziran 2011'den sonra sözleşmeli olanların kadroya geçirilmesi yönünde bir çalışma yok

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Şubat 2012 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

632 sayılı KHK den sonra sözleşmeli personel olarak atananlar hakkında açıklama

04.06.2011 tarih ve 27954 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 632 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Sözleşmeli çalışanların kadroya alınmıştır.

Özellikle Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ile bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere sağlık personelinin alınacağı bildirilerek 4/B'li sözleşmeli personel ataması yapılacağı açıklanmış ve yeni alımlarda yine eski usule dönülmesi kadro adayları arasında hayal kırıklığına sebep olmuştur.

Sözleşmeli personel alımı göz göre göre yeni mağduriyetlere ve yeni sorunlara yol açacaktır.

Yeni personel alımlarında yine 4/B maddesine göre personel alımı yapılması hükümetin gerçek iradesini ortaya koymuştur. Bir kez daha görülmüştür ki, hükümet yanlışta ısrar etmektedir. 632 sayılı KHK bir seçim yatırım olarak tescillenmiştir.

Bu hususlar hakkında, Bursa Milletvekili İsmet BÜYÜKATAMAN tarafından,

" 1- Hükümet çalışanların problemlerini çözmek yerine problem kaynağı sözleşmeli personel alımına devam etmekten vazgeçilmesi için bir düzenleme yapılacak mıdır?
2- 632 sayılı KHK den sonra sözleşmeli personel olarak atananların kadroya alınması için bir düzenleme yapılacak mıdır? " sorularının yazılı olarak cevaplandırılması için Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN'a soru önergesi verilmişti.

Devlet Personel Başkanlığının 16/11/2011 tarih ve 21574 sayılı yazısı ile cevap verilmiştir.

Verilen cevapta 632 sayılı KHK den sonra sözleşmeli personel olarak atananların kadroya atanmalarına ilişkin yürütülen bir çalışma bulunmamaktadır açıklamasında bulunuldu

İşte soru önergesine verilen cevap:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber