Kendini bıçaklayan hastanın ölüm sebebi ritm bozukluğu olarak açıklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2012 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de mide rahatsızlığı için gittiği hastanede kendisiyle ilgilenilmediğini söyleyen 64 yaşındaki Nazmi Akın, iddiaya göre, "Benimle ilgilenmeniz için ölmek mi gerekir?" diye bağırdıktan sonra üzerindeki bıçakla kendini yaraladı. Hastanede tedavi altına alınan Akın, bir hafta sonra hayatını kaybetti. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ise Akın'ın bıçakla yaralanmadan değil, kalp ritm bozukluğundan öldüğünü açıkladı.

Olay, Yeşilyurt semtindeki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 29 Ocak 2012 tarihinde meydana geldi. Mide rahatsızlığı sebebiyle hastaneye gelen Nazmi Akın, kendisiyle ilgilenilmediğini söyleyerek öfkelendi. Acil serviste bulunan bir odaya girerek, üzerindeki bıçakla kendini yaraladı. Ağır yaralı Akın'a hemen müdahale edildi. O günden beri aynı hastanede tedavi gören Akın, 9 Şubat gecesi saat 02.00'de hayatını kaybetti. Akın'ın yakınları, cenazesini alarak Torbalı ilçesinde toprağa verdi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ: HASTAYLA İLGİLENİLDİ

Konuyla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Nazmi Akın'ın ölüm sebebinin kendini bıçakla yaralaması olmadığı, her türlü sağlık hizmetinin verildiği ifade edildi. Akın'ın 27 Ocak 2012 saat 19.01'de çarpıntı ve nefes darlığı şikayetiyle Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne başvurduğu, hastaya acil şartlarda gereken tedavinin yapıldığı belirtilerek, "Kardiyoloji konsültasyonu ve tetkikleri yapılmış, göğüs tomografisi çekilmiştir. Bunların sonucunda acil patoloji saptanmayan olguya tıbbi tedavi planlanmış ve kardiyoloji polikliniğine başvurması önerilmiştir. Ertesi gün saat 15.28'de tekrar hastaneye başvuran Akın saat 21.00'e kadar gözetim altında tutulmuş, ilgili uzmanlıklar tarafından konsülte edilmiş ve yine aynı protokolle tedavisi düzenlenmiştir. Poliklinik başvurusu önerilmesine rağmen ertesi gün yine acil servise gelen Akın, saat 16.50'de acil serviste bulunan bir odada kendini bıçaklamıştır. Acil servis ekibi tarafından derhal müdahale edilen vaka, batına nafiz bıçaklanma nedeniyle süratle ameliyata alınmış olup sadece cilt ve cilt altı yaralanması tespit edilmiş, hiçbir şekilde batın içi organ hasarı görülmemiştir. Nazmi Akın'da 30 Ocak 2012 tarihinde kalp ritim bozukluğu meydana gelmiş olup ilerleyen günlerde de benzeri bozukluklar gelişmiştir. Buna bağlı olarak 9 Şubat 2012 tarihinde hastamız yaşamını yitirmiştir. Ölüm sebebi, operasyondan sonraki günlerde gelişen ritm bozukluklarıdır. Bıçaklanma, kesinlikle ölümüne sebep olan bir hasara sebep olmamıştır." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber