Vatan Bilgisayar, 55 yeni mağaza açacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2012 13:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, 2012 yılı hedeflerinin 55 yeni mağaza açmak, 2 bin 700 yeni çalışan işe almak ve 50 bin kişiye ücretsiz bilgisayar eğitimi vermek olduğunu bildirdi.

Vatan Bilgisayar'ın 2012 yılı hedeflerine ilişkin Topkapı'daki mağazada düzenlenen toplantıda konuşan Vatan, 2011'de birçok iddialı satış kampanyalarıyla ses getirdiklerini, sektörde birçok ilke imza attıklarını, ücretsiz kurulum ve bilgisayar eğitimi uygulaması ile tüketiciyi koruduklarını ve ''Bu Vatan İçin Neler Yapmadık ki'' adlı kitabın gelirlerinin de kullanıldığı Hopa Nuri Vatan Anadolu Lisesi'ni eğitime kazandırdıklarını anlattı.

Vatan, 2012 yılında ''haftada bir, ayda dört mağaza'' sloganıyla yola çıktıklarını aktararak, bazı küçük mağazalarını ise hafta içinde açacaklarını böylece yıl boyunca 55 yani mağaza açacaklarını kaydetti.

2012 yılında her alanda büyüme hedefi koyduklarını dile getiren Vatan, 2 milyona yaklaşan Vatan Card'lı müşteri sayısını bu yıl 4 milyona ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Hasan Vatan, şöyle devam etti:

''Bu yılki hedefimiz 55 yeni mağaza açmak, 2 bin 700 yeni çalışan işe almak ve 50 bin kişiye ücretsiz bilgisayar eğitimi vermek. Yani açacağımız 55 mağaza ile ülke genelinde mağaza sayımız 100'e çıkacak. Yeni sağlayacağımız 2 bin 700 istihdam ile çalışan sayımız 5 bine çıkacak. 50 bin kişiye ücretsiz bilgisayar eğitimi vereceğiz ve Vatan Card sahini kişi sayısını 4 milyona ulaştıracağız.

Teknoloji severlere bilgisayar, cep telefonu, televizyon, led ekran, fotoğraf makinesi, kamera, yazıcı gibi ürünlerin yanı sıra ütü, saç düzleştirici, elektrik süpürgesi, led mum gibi ev teknolojisi gibi ürünleri sunuyoruz. 2012 yılında sektörde en hızlı büyüyen perakende şirketi olacağız. Bilgisayar, notebook, yazıcı gibi tüm IT kategorilerinde liderliği koruduk. 2012'de televizyon, küçük ev aletleri ve cep telefonu, kamera, fotoğraf makinesi gibi kategorilerde de liderliği hedefliyoruz.''

Vatan, önümüzdeki günlerde sırasıyla Çorlu, Ümraniye, Pendik, ve Adana mağazalarını ''haftada 1 hiperstore'' hedefi doğrultusunda hizmete alacaklarını belirtti.

2012 yılında perakendede her alanda büyüme hedefi koyduklarını dile getiren Vatan, geçen yıl satışlarda yüzde 36, internet satışlarında ise yüzde 56 büyüme oranını yakaladıklarını 2012'de ise yüzde 100 büyüyeceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber