Ziraat Bankası yeniden yapılandırılıyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 06 Mart 2012 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BANKA BAŞTAN SONA YENİLENECEK

ZİRAAT Bankası'nın yeniden yapılandırılması için düğmeye basıldı. STAR'ın edindiği bilgiye göre Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve banka yönetimi, bankanın kârını artırmak için bir dizi yeni proje üzerinde çalışıyor. Bu çerçevede banka yönetimi tarafından üzerinde çalışılan projelerin bazıları şöyle:

Ziraat Bankası personeli gençleştirilecek. Emekliliği gelen personelin emekli olmaları özendirilecek.

Her yıl Ziraat Bankası'na ortalama bin yeni personel alınacak.

Bankadaki maaş sistemi değiştirilecek. Ayrıca personele yönelik prim sistemi ve performans sistemi getirilecek.

Ziraat Bansası şubeleri yeniden yapılandırılacak. Tüm şubeler modern ve çağdaş görüntüye kavuşturulacak.

ATM'ler de elden geçirilecek. Eskiyen Ziraat ATM'leri değiştirilecek.

Bireysel kredilerde daha aktif hale gelecek.


2011'de 2.1 milyar lira kâr eden Ziraat Bankası'nın çiftçiye sağladığı katkı artıyor. Banka geçen yıl 71.4 milyar lira kredi dağıtırken, en fazla artış yüzde 41 ile tarıma dönük oldu.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bankanın 2011 yılında net 2 milyar 101 milyon lira kâr elde ettiğini açıkladı. Bankanın 2011 yılsonu itibariyle finansal büyüklüklerini ve stratejilerini açıklayan Aydın'ın verdiği bilgiye göre bankanın 2011 yılında toplam aktifleri yüzde 6 artışla 161 milyar lira olurken, kredileri de 2011 yılı sonunda yüzde 24 artışla 71.4 milyar lira olarak gerçekleşti. Ziraat'in tarımsal kredilerinde yaşanan yüzde 41'lik artış ise dikkat çekti. Toplam mevduatları yüzde 10 azalarak 113.07 milyar lira olarak gerçekleşen Ziraat Bankası'nın kredi mevduat oranı da yüzde 63 oldu. Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, dengeli bir aktif pasif yönetimini hedeflediklerini belirterek, 2011 yılı ikinci yarısında özkaynak kârlılığında sınırlı da olsa bir iyileşme sağladıklarını, ancak bu konuda daha fazla gelişme gösterilmesinin hedeflendiğini, kârlılığın özkaynağı besleyen en önemli kalem olması nedeniyle sürdürülebilir kâr ve verimliliğin odaklanılan ana konular arasında olmaya devam edeceğini belirtti.

Aydın ayrıca, genel olarak mevduat piyasasında rasyonel olmayan fiyatlama ve rekabetten uzak durmaya devam edeceklerinin de altını çizdi. Ziraat Bankası'nın iki yıl sonra 150. kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlandığını ve 2011 yılında değişim ve dönüşümün başlatıldığını belirten Aydın ?Bu proje ile operasyon, müşteri ilişkileri ve kredi süreç-politikaları alanlarında etkinliğin ve verimliliğin artırılmasını hedefliyoruz. Böylelikle Ziraat Bankası katma değer gücü her anlamda daha yüksek, müşterilerinin beklenti ve ihtiyaçlarına daha hızlı ve kaliteli cevap verebilen, teknolojik imkanları çok üst seviyede bir banka haline gelecektir? dedi. Aydın, bankanın 2011 yılı sonu itibariyle yurt içinde bin 434 şube ve yurtdışında 17 ülke 78 noktada 24 bini aşan çalışanıyla faaliyetlerine devam etmekte olduğunu, global oyuncu olmak amacıyla yurt içi ve yurt dışı şubeleri ile iştiraklerinin yönetimine ilişkin etkin politikaların geliştirilmesine ihtiyaç duyulduğunu ve matriks yapıda bir yönetimin hedeflendiğini açıkladı. Aydın, bankanın tarım kesimi başta olmak üzere reel sektöre ve tüm segmentlerdeki müşterilerine her koşulda destek olmayı sürdüreceğini söyledi.

HÜSEYİN ÖZAY ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber