Çevre ve Şehircilik Bakanlığından kısa film yarışması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2012 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, son dönemde dünya gündeminde olan küresel ısınma ve sınırlı kaynakların sınırsızca kullanılmasına dikkati çekmek amacıyla kısa film yarışması düzenliyor.Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, başvuru için yirmili yaşlarda, Avrupa Çevre Ajansı (AÇA) üyesi ya da AÇA ile işbirliği içerisindeki ülkelerden birinin vatandaşı ve çevreye duyarlı olma şartı arandığı bildirildi.

Başvuruların 1 Mart-2 Nisan 2012 tarihleri arasında yapılabileceği belirtilen açıklamaya göre, kazananlar 5 Haziran'da Kopenhag'da sürdürülebilir kalkınma konusunda düzenlenen bir etkinliğe katılmak üzere davet edilecek.

Yarışmanın konu başlıklarının ormansızlaşma, sınırlı kaynakların aşırı tüketimi, küresel ısınma olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Filmler İngilizce dışında bir dilde ise İngilizce alt yazılı olması gerekiyor. Ödül töreni Kopenhag'da, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde gerçekleştirilecek. AÇA, kazananların seyahat ve konaklama masraflarını karşılayacak.

Yarışma sonucu birinciye 3 bin avro, ikinciye 2 bin avro ve üçüncüye bin avro ödül verilecek. Ayrıntılı bilgiye http://www.eea.europa.eu/about-us/what/public-events/competitions/generation-92 adresinden ulaşılabilir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber