Takvim Gazetesinin müjdesi müjde değil!

Takvim Gazetesi, 14 Mart 2012 tarihinde, istifa eden memurların emekli ikramiyesi alabileceği yönünde bir haber yapmıştır."İstifa eden memura müjde!" başlıklı haber nedeniyle tarafımıza çok sayıda soru yöneltilmektedir. Bu bağlamda, konuyu açıklayan kısa bir bilgi notu yayımlıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Mart 2012 18:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TAKVİM GAZETESİNİN HABERİ

İstifa eden memura müjde!

Memurluktan istifa edenlere ikramiye müjdesi geldi. Torba Kanun'la memur olup da ayrılanlar ve 9 Temmuz 2011 tarihinden sonra emekli olanlar, memurluktaki hizmetlerinin karşılığı olan ikramiyelerini alabilecekler. Emekli ikramiyesi, emeklilik aylığının ödenmesi sırasında verilecek. Bu haktan yararlanmak isteyenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na dilekçe ile başvurmaları gerekiyor.

MEMURLAR.NET'İN AÇIKLAMASI

Bilindiği üzere Anayasa Mahkemesi, emekli ikramiyesine hak kazanabilmek için, "son defa Emekli Sandığına tabi bir görevden ayrılma" zorunluluğu getiren kanun hükmünü, 9.7.2011 tarihinde iptal etmişti.

Bu hüküm sonrasında, 6270 sayılı Kanunla düzenleme yapıldı ve bu düzenleme 26.01.2012 tarihinde yürürlüğe girdi.

Dolaysıyla, sadece 9.7.2011 ila 26.01.2012 tarihleri arasında ilk defa aylık bağlananlardan son statüleri memur olmayanlara emeklilik ikramiyesi ödenmektedir.

Sanırız, haberi hazırlayanlar da bunu anlatmak istemişlerdir. Ancak bunun bir müjde olarak sunulması ve çok geniş kesimleri ilgilendiren bir haber diliyle yazılmış olması doğru değildir.

6270 sayılı Kanun sonrasında yaptığımız açıklamalarda da görüleceği üzere, istifa eden memurun emeklilik ikramiyesi, kıdem tazminatına hak kazanmayla aynı hale getirildiği için artık neredeyse imkansız hale gelmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber