CHP, 5 bin önerge ile 4+4+4'ü sabote edecek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Mart 2012 07:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimde 4+4+4 yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda bugün ele alınacak. Süreci uzatmayı amaçlayan muhalefet partileri 27 maddenin üzerinde yaklaşık 5 bin değişiklik önergesi hazırladı. 4 günlük mesaide tamamlanması için grupta olağanüstü hal ilan eden AK Parti yönetimi ise vekiller ve bakanların zorunlu ziyaretleri dışında tüm yurtiçi ve yurtdışı gezilerini iptal etti.ZORUNLU eğitimi kesintili hale getiren 4+4+4 yasa teklifinin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri bugün başlıyor. Muhalefet partileri, süreci uzatmak amacıyla 27 madde üzerinde 5 bin civarında değişiklik önergesi hazırladı. Ak Parti yönetimi ise teklifin temel kanun olarak 2 bölüm halinde görüşülmesi ve geceli gündüzlü 4 günlük mesaide tamamlanması için grupta olağanüstü hal ilan etti. Ak Parti milletvekilleri ve bakanların zorunlu ziyaretler dışında tüm yurtiçi ve yurtdışı gezileri iptal edildi. Ak Parti grubu bugün Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yokluğunda basına kapalı olarak toplanacak ve muhalefetin engelleme yöntemlerine karşı taktikler değerlendirilecek. CHP grubu da Tandoğan Meydanı'nda halkın katılımıyla açık havada toplanacak. CHP'liler bu toplantının ardından TBMM'ye gelerek Genel Kurul'a katılacak. Muhalefet grup önerileri, usul tartışması ve anayasaya aykırılık iddiasıyla teklifi engellemeye çalışacak. Partiler, 5'er dakikalık söz hakkı için 27 madde üzerinde 5 bin önerge hazırladı. CHP'den 69, MHP'den 21, Ak Parti'den 291 kişisel konuşma talebi Başkanlık Divanı'na önceden verildi. Her madde üzerinde en fazla 6 önerge verilebildiği için kurayla toplam 162 önerge işleme alınacak. Önergeler ve kişisel konuşmalar kurayla belirlenecek.

Kürsü işgali olmaz

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Kurul'da kürsü işgali olmayacağının işaretini verdi. Hamzaçebi, ?Komisyon süreci yaşandı bitti, şimdi başka bir süreç var. Demokratik şekilde içtüzüğün bize verdiği olanakları kullanarak görüşlerimizi ifade edeceğiz. Farklı bir tavrımız olamaz. Genel Kurul'da içtüzüğün verdiği hakları kullanmak ve görüşlerimizi medeni şekilde ifade etmek dışında hiçbir stratejimiz yoktur. Stratejimiz demokrasi ve demokratik yöntemlerdir? dedi.

Gerekenler yapılır

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise şu değerlendirmeyi yaptı: ?Kurallar bellidir. İçtüzüğe, hukuka, teamüle uygun olduğu süreci bu engellemeyi saygıyla karşılamak gerekir. Ama kurala uygun olmayan yöntemler kullanmak veya şiddete başvurmak mümkün değil. TBMM çalışmalarının bloke edilmesine dönük teşebbüslerin hoş görülmesi imkan dahilinde değildir. Bu takdirde millet iradesinin tecellisi için gereken yapılır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber