Kılıçdaroğlu: 4+4+4'te yasaya aykırı maddeleri Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağız

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2012 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4+4+4 eğitim sisteminin içerisinde yasaya aykırı olan maddeleri Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını belirtti.

Bir dizi açılış ve ziyaretler için Antalya'ya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin CHP İl Başkanlığı binasında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. 24 ve 25. maddeleri Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacak mısınız? sorusuna Kılıçdaroğlu, çıkan yasa teklifinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e henüz sunulmadığını hatırlattı. Sonucun ne olacağına bakacaklarını, Anayasa'ya aykırılık olması durumunda hukukçu arkadaşlarının çalıştığını kaydeden Kılıçdaroğlu, böyle bir durumla karşı karşıya kalmaları halinde yasayı Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün yasayı çok iyi incelemesini isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, STK'larla ve üniversitelerle bu konunun görüşülmesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, ?Türkiye'nin geleceğinden herkesin sorumluluk anlayışı içerisinde kendi sorumluluklarını halkı ile paylaşması gerekiyor. Bulundukları makamlar geçici makamlardır. Ama her birimiz bulunduğumu makamda belli bir sorumluluk taşıyoruz. Bu sorumluluk içerisinde belli bir karar almalıyız. Türkiye'yi çağdaş uygarlığa taşıma yükümlülüğü Cumhurbaşkanı'ndan sokaktaki vatandaşa kadar herkesin görevidir.? dedi.

?AK PARTİ DUBLE YOL DIŞINDA HANGİ KALICI ESERE İMZA ATTI'

AK Parti'nin halkı düşünmediğini, sadece cebini düşündüğünü iddia eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son yasa teklifinin içerisinde koyduğu 20 milyar dolarlık ihale konusunda ısrarla konuşmadığını, sessiz kaldığını söyledi.

Sürekli elektrik ve benzine zam yapıldığını açıklayan Kılıçdaroğlu, ?Niye fatura vatandaşla çıkıyor, bu vatandaşın günahı ne? Mazota zam, ilaca zam, benzine zam elektriğe zam. Hani bunlar ülkeyi iyi yönetiyorlardı. Eğer bir ülke zamlarla yönetilecekse zaten herkes zamlarla ülke yönetir. Bunun için siyasetçi olmaya gerek yok. Önemli olan milleti bezdirmeden ülkeyi yönetmektir.? diye konuştu.

AK Parti hükümetinin sadece duble yol yaptığını, onu da milletten aldığı vergilerle gerçekleştirdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, hükümetin Türkiye'de kalıcı bir esere imza atmadığını öne sürdü.

"BAKAN SUAT KILIÇ KULLANDIĞI ARACI AKP'Lİ BELEDİYE'YE ÇOK PAHALIYA SATTI"

Hükümette görevli olanların lüks araçları ve devletin tahsis ettiği uçaklardan inip vatandaşın arasına karışmasını isteyen Kılıçdaroğlu, hükümette bir bakanın araba aldığını, daha sonra da bu aracı kullandıktan sonra AK Parti'li bir belediyeye olağanüstü bir paraya sattığını iddia etti. Demokrasi olan bir ülkede bu bakanın koltuğunda oturamayacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, ?Ama ben eminim Başbakan onu başının üstünde taşıyacaktır. Neden? En iyi malı götüren bakan olduğu için.? dedi.

Gazetecilerin hangi bakan sorusuna ise Kılıçdaroğlu, Suat Kılıç ismini verdi. Kılıçdaroğlu, aracı alanın hangi belediye olduğunun ise Kılıç'a sorulmasını istedi.

Kılıçdaroğlu, ayrıca tüm bakanların çıkıp iktidar olduktan sonra mal varlıklarını açıklamalarını istedi. Kılıçdaroğlu, eğer istenilmesi durumunda da kendi partisinden kimin mal varlığının açıklanması gerekiyorsa onu da açıklayabileceğini savundu.

"BAŞBAKAN OBAMA'NIN KURYELİĞİN YAPIYOR"

Başbakan'ın İran ziyaretini de değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi onurlarını incitecek bir davranışa muhatap olduğunu öne sürdü. Başbakanın görüşmesi bir gün sonraya ertelenen bir konuma düştüğünü açıklayan Kılıçdaroğlu, ?Başbakan bu konumda olamaz. Türkiye'ye gelmesi lazımdı. Gelemez çünkü Obama'nın kuryeliğini yapıyor. Aldığı talimatları gidip oraya aktaracak. Bir gün değil bir hafta bekleyin deseler bir hafta bekleyecekler. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakan'ı bu konuma düşemez.? şeklinde konuştu.

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Suriye Dostları Toplantısı'nı da değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye yönetimine o ülkenin halkının karar vereceğini, silahlı müdahaleyi asla istemediklerini belirtti.

Silahlı müdahalenin nelere mal olduğunu Irak'ta gördüklerini aktaran Kılıçdaroğlu, ?Irak'a baksınlar. 1,5 milyon Müslüman öldürüldü. Recep Tayyip Erdoğan'ın kılı kıpırdadı mı? Niye şimdi Suriye Suriye deyip duruyor? Çünkü talimat almış talimatı yerine getirecek. Taşeronluk görevi yapmak bir ülkeye yakışmıyor. Siz kimin taşeronluğunu yapıyorsunuz. Neden başka birilerinin yönetimine müdahale ediyorsunuz. Yarın da onlar gelip sizin yönetiminize müdahale etmek istemez mi?? diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber