BDDK'da, koltuğa kimin oturacağı ise merak konusu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 02 Nisan 2012 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Tevfik Bilgin'in görev süresinin bu hafta dolacağı BDDK'da yeni başkan heyecanı yaşanıyor. Koltuğa kimin oturacağı ise merak konusu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin'in görev süresi 7 Nisan'da doluyor. Bilgin'in görev süresi bitmeden odasını boşalttığı belirtiliyor. Veda turlarını sürdüren Bilgin'in bu hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesi bekleniyor. Aralık 2003'te başkanlık koltuğuna oturan Bilgin, dokuz yıldır bu görevi yürütüyordu.

1 YIL DAHA MAAŞ ALACAK

Bankalar Yasası gereği Bilgin, görevden ayrıldıktan sonra iki yıl süresince sektörde çalışamayacak. Bilgin, çalışmasa da bir yıl boyunca maaşını almaya devam edecek. Tevfik Bilgin'in ifadesiyle görevi süresince "eşit mesafede durduğu" bankacılar da atamanın sonucunu merakla bekliyor. Bankacılar, Bilgin'in görev süresinin yeniden uzatılması temennisinde bulunuyor. Bankalar Yasası kapsamında üst düzey yöneticilerin iki yıllığına yeniden görev almalarını önleyen maddenin iptalini öngören düzenleme yakında yasalaşacak. Böylece TMSF ve BDDK başkanlarının beş yıllığına eski görevlerine yeniden atanmasının önü açılacak. Ancak bu konuda nihai kararı Başbakan Erdoğan'ın vereceği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber