İlköğretim Okullarında Seminerler Görev Yerinde Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk ve orta dereceli okullarda, eğitim-öğretim 10 Haziran 2005 tarihinde sona erecek. Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 98'inci maddesine göre bu tarihten 1 Temmuz'a kadar yapılması gereken mesleki çalışmalar yaz tatilinin geçirildiği yerdeki bir ilköğretim okulunda yapılabilmektedir. Ancak, yeni ilköğretim programlarının 2005-2006 eğitim-öğretim yılından itibaren tüm okullarda uygulanacak olmasından dolayı Bakanlıkça yeni tedbirler alınmıştır. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Mayıs 2005 01:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millli Eğitim Bakanlığının konuya ilişkin genelgesi aşağıda yer almaktadır.

... VALİLİĞİNE
(İl Milli Eğitim Müdürlüğüne)

İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği
b) 11/05/2005 tarihli ve B.08.0.HED.0.25..4/1995 sayılı yazı.

İlgi (a) yönetmeliğin 98'inci maddesinde; "İlköğretim okullarında yönetici ve öğretmenler, derslerin kesiminden 1 Temmuz'a, 1 Eylül'den derslerin başlangıcına kadar; yıl içinde ise yıllık çalışma programında belirtilen sürelerde mesleki çalışma yaparlar. Okullarında yetiştirme kursu açılmayan öğretmenler, derslerin kesiminden 1 Temmuz'a kadar yapılacak mesleki çalışmalarını yaz tatilini geçirdikleri yerdeki bir ilköğretim okulunda yapabilirler." denilmektedir.

Ancak; 2004-2005 eğitim-öğretim yılında pilot uygulaması yapılan yeni ilköğretim programları, 2005-2006 eğitim-öğretim yılından itibaren tüm okullarımızda uygulanacaktır. Bu nedenle, derslerin kesiminden 1 Temmuz'a kadar olan sürede yapılacak mesleki çalışmalarla birlikte söz konusu programları tanıtmak amacıyla ilgi (b) yazıda belirtildiği üzere mahallinde hizmetiçi eğitim seminerleri düzenleneceğinden tüm öğretmenler mesleki çalışmalarını görev yerlerinde yapacaklardır.

Ayrıca, belde ve köylerde bulunan ilköğretim okullarında görevli yönetici ve sınıf öğretmenlerinin de düzenlenecek ilköğretim programlarını tanıtım seminerlerine aynı ilde katılımlarının sağlanması hususunda Valiliğinizce gerekli tedbirlerin alınmasını ricaederim.

Doç. Dr. Hüseyin Çelik
Milli Eğitim Bakanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber