Öğrenci yurtları turistlere açılıyor

Haber Giriş : 30 Mayıs 2005 08:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrenci yurtlarını yaz döneminde konaklamak üzere turistlere açacak. Bakanlık turizm sektörüne yatak desteği sağlamanın yanısıra, yurtlara turistlerden ek gelir elde edecek. MEB Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, Yeni Şafak'a anlattığı proje ile 'bacasız fabrika' olarak nitelendirilen turizm sektörüne destek olmayı hedeflediklerini söyledi.

90 bin yataklık destek

Ülke genelindeki 209 öğrenci yurdunun özellikle turistik bölgelerde olanları öncelikli olmak üzere, 100'ünün kapılarını turistlere açacaklarını belirten Albayrak, uygulamanın 1 Temmuz 2005 itibariyle başlayacağını bildirdi. Albayrak, 2 buçuk aylık yaz tatili boyunca yurtları daha rantabıl hale getirmek ve yerli-yabancı turistler açısından Türk turizmine katkıda bulunmak amacıyla böyle bir uygulamaya gittiklerini ifade ederek, 90 bin yatakla hizmet vereceklerini söyledi.

Turiste 3 dolar, öğrenciye ücretsiz

Turizme açılacak yurtlarda yoğun bir hazırlık çalışmasını sürdürdüklerini ifade eden Albayrak, YURT-KUR öğrencilerinin turizm döneminde yurtlardan turistlerle birlikte ücretsiz olarak faydalanacaklarını açıkladı. Yurtlardaki konaklama ücretleri ise yerli turistlere günlük 3 YTL olarak, yabancı turistlere ise günlük 3 dolar olarak belirlendi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber