Hürriyet'in ÖSYM Haberi Doğru Ama Eksiktir

Hürriyet gazetesi bugünkü sayısında "ÖSYM, soruları ve yanıtları verecek" başlıklı bir haber yayımlamıştır. Haber daha önce bir çok defa sitemizde ele alınan ÖSS dışındaki sınav soru ve cevaplarının yayınlanmamasına ilişkin olup, sadece Başbakanlıkta kurulmuş olan Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu'nun kararına dayanmaktadır. Ancak daha önce de değindiğimiz üzere ÖSYM Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulunun kararlarına uymamaktadır. Bu nedenle de soru ve cevaplar yayınlanmamaktadır. Diğer taraftan, Kurulun benzer yöndeki 8 kararına karşı ÖSYM tarafından dava açılmıştır. Soru ve cevapların yayınlanıp yayınlanmaması mahkeme kararı sonucuna göre belirlenecektir.

Haber Giriş : 30 Mayıs 2005 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hürriyet Gazetesinde bugün yayımlanan haberin metni

KPSS ve KPDS soru ve yanıtlarını alabilmek için başvuranları ?Uzmanlara parayla hazırlatıyorum o nedenle gizli' gerekçesiyle reddeden ÖSYM'nin gerekçesi Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu (BEDK) tarafından kabul edilmedi.

ÖSYM'nin 10 ve 11 Temmuz 2004'te yaptığı KPSS'nin soruları ve cevap anahtarını talep edenlere olumsuz yanıt vermesini inceleyen BEDK, ÖSYM'nin, ?Bazı sorular ÖSYM dışında hazırlanıyor, bu sorular için telif hakkı ödeniyor, birbirini tekrarlamayan soru hazırlamak zor oluyor, soruların tekrar sorulması olasılığı bulunuyor' gerekçeklerini başvuruları reddetmek için yeterli bulmadı. BEDK, mevzuatta ÖSYM'nin öne sürdüğü gerekçeklerin yer almadığını belirterek sınav soruları ve cevap anahtarının birer suretinin başvuru sahibine verilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber