Anadolu turuna çıkan Vaveyla 40'ıncı oyununu Manavgat'ta sahneledi

Anadolu turnesine çıkan Vaveyla, Manavgatlı sanatseverlerden tam not aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yamanlar Koleji mezunlarının sahnelediği 2 perdelik tiyatro oyunu Vaveyla(Çığlık), 40'ıncı defa Antalya'nın Manavgat ilçesi Kaplan Düğün Salonu'nda sahnelendi. Anadolu turnesine çıkan Vaveyla, Manavgatlı sanatseverlerden tam not aldı.

Oyunun yazar ve yönetmeni Fatih Mehmet Karacalı, Vaveyla'yı 40'ıncı defa Manavgat'ta sahnelemekten çok mutlu olduklarını söyledi. Karacalı, oyunun ana temasının Amerika Harvard Üniversitesi'nde görev yapan bayan doktor Vanessa'nın dünya nimetleri bakımından her şeye sahip olmasına karşı hayata tutunmada zorluk çekmesi ve intiharı düşünmenin eşiğinde Türk doktor Eşref'le tanışması ile birlikte değişimi anlattığını ifade etti.

Karacalı, "2 perdelik oyunumuz Vaveyla asrın insanımızın vaveylasını ibretli bir dille anlatıyor. Ademoğlunu vaveylaya değil Mevla'ya çağırıyor. Kan kanserine yakalanan doktor Venessa, Türk doktor Şeref'le evlenerek vefat etmeden önce İslam dini ile tanışarak Müslüman oluyor. " dedi.

Oyunla Kutlu Doğum Haftası'nda izleyicileri gül devrine seyahat ettirdiklerini belirten Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, yedi kıtaya yayılan tebliğin sahabelerinin günümüzde de güneşin üzerine doğup battığı her yere Allah ve Resulü Hz.Muhammed (SAV)'in yüce ismini duyurma sevdasının oyunda doktor Şeref'te olduğu en yüce şeref olduğunu kaydetti.

Kaymakam Bulgurlu, oyun sonunda oyunculara birer buket çiçek takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber