Bacağı kırık yavru ayıya,10 kişilik ekiple ameliyat

Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler, ayağı kırılan 3 haftalık yavru ayıyı yaşama döndürmek için seferber oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincan'da avcılar tarafından ayağı kırık şekilde bulunan yavru ayı Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne getirildi. Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Okumuş yönetiminde yapılan ameliyatı 10 kişilik bir ekip büyük bir titizlikle gerçekleştirdi. Ayının çok küçük olması nedeniyle ameliyatın riskli olduğunu ancak ellerinden geleni yaptıklarını belirten Prof. Dr Zafer Okumuş şunları söyledi:

"Yavru ayı daha üç haftalık. Bu yüzden operasyonun riski biraz artıyor. Bugüne kadar birçok ayıda benzer operasyonlar yaptık. Umuyorum ki yavru ayı da normal yaşantısına dönecek. Avcıların annesine yaptığı saldırı sırasında yavru ayı korkup kaçtığını ve düşme sonucu ayağını kırdığını düşünüyoruz. Yaklaşık 3 haftaya kadar iyileşip, 6 haftaya kadar doğal yaşantısına dönmesini planlıyoruz. Ancak annesi olmadığı için nasıl ve nereye bırakacağımızı bilmiyoruz Çünkü yavru ayı bakıma muhtaç, koruma altına alınması gerekir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber