Özdağ: Darbe yapanların şapkalarını kafalarına geçireceğiz

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'na seçilen ve 12 Eylül 1980 askerî darbesi sürecinde cezaevinde yatan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, darbe yapanların şapkalarını kafalarına geçireceklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MSOB) Başkanı Hasan Geriter'i ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Özdağ, 12 Eylül askerî darbesiyle beraber 7 yıl sürekli cezaevinde yatmış, istikbalini kaybetmiş, hayallerine ve ülkülerine darbe vurulmuş birisi olarak, komisyona seçilmesinden mutluluk duyduğunu bildirdi. İdamla yargılandığı şehirde, demokrasinin neşet ettiği bir ortamda milletvekili olarak Parlamento'ya gittiğini hatırlatan Özdağ, Türkiye'de darbelerin ekonomiye, siyasete ve demokrasiye çok zarar verdiğini kaydetti. Özdağ, bu darbelerin Türkiye'nin bölgesel güç olmasını geciktirdiğini ifade etti.

Türkiye'de artık darbecilerin yargılandığını dile getiren Özdağ, ?Geçmişte darbeciler, yargıya ifade vermeye dahi gitmiyorlardı. ?Yargı var mıymış?' diyorlardı. Kendilerini uzaylı gibi görüyorlardı bu darbeciler. Maalesef Türkiye'de her kuruma sirayet etmişlerdi. Sermayede, medyada, bürokraside vardılar. Askeriyenin içerisinde, bizim çok seçkin, güzide kurumumuzun maalesef imajını zedeledi bu insanlar.? dedi. Şimdi siyaset kurumunun güçlendiğini belirten Özdağ, ?Darbeciler, geçmişte şapkasını eline alıp kaçan Demirel bekliyorlardı. ?Peki emredersin' diyen bir Mesut Yılmaz umuyorlardı karşılarında. Bu seferki çetin ceviz çıktı, Recep Tayyip Erdoğan çıktı ve dedi ki, ?Ben bu darbecilere direnirim.' dedi ve direndi. Bugün o darbeciler yargılanıyor.? diye konuştu.

Bugün Türkiye'de darbecileri yargılayabilecek bir siyasi idarenin olduğunu aktaran Özdağ, ?Yargı bağımsızlığını, yargının çok ciddi tarafsızlığını gözlemliyoruz. Ben de orada görev almaktan bahtiyarlık duyuyorum, çünkü 12 Eylül 2010'da yapılan referandum, Türkiye'de bir kırılma noktasıydı. İşte 12 Eylül'cüler yargılanıyor, 28 Şubat'çılar yargılanmaya başladı. Hiç kimse, millet iradesinin üstünde değildir. Millet, her şeyin üstündedir. Demokrasilerde senaryoyu halk yazar. Demokrasilerde kimin figüran, kimin aktör olacağına halk karar verir. Halka inanmak gerekir. Siyasetçinin patronu halktır. Eğer patronajı başka yerde ararsanız halkı küçük görürsünüz, küçümsersiniz. Darbelerinize meşruiyet kazandırmak istersiniz. Bundan sonra herkes aklını başına devşirsin. Hiç kimse millî iradenin, sivil iradenin üzerine rol oynamaya, rol kapmaya kalkmasın.? şeklinde konuştu.

Özdağ, şöyle devam etti: ?Diğer darbeler, bizim bedenimize musallat oldu. 28 Şubat ise bizim ruhumuza musallat olmuştu. Direkt bir inanca karşı yapıldı, inançlara karşı ve fikirlere karşı yapıldı. Bu memleketin insanlarının değerlerine, kimsenin savaş açmaya hakkı yoktur, kaybedeler ve kaybetmeye devam edeceklerdir. Kazanan, millet ve demokrasi olmuştur. Herkes millet iradesine râm olacak. Birileri öyle şapkalarını alıp kaçmayacaklar. Biz darbe yapanların şapkalarını kafalarına geçireceğiz inşallah. Darbeleri Araştırma Komisyonu'nda görev almak benim için önemliydi. Beni seçenlere teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımızla birlikte çok titiz çalışacağız. İlk önce toplanacağız, bir başkan, başkan vekili ve sözcü seçeceğiz. Ardından 1960'ın, 1980'in, 28 Şubat'ın bütün gizli belgelerine sahip olmak, bu darbeler nasıl yapıldı, kimler vardı, gençleri kimler dövüştürdü, partilileri kimler kavga aracı haline getirdi, bütün çıplaklığıyla dağın arkasına bakacağız, kelimelere elbise giydirmeyeceğiz. Bütün şeffaflığıyla bunları araştıracağız ki gelecek nesillere güçlü bir demokrasisi olan, büyük bir ekonomisi olan bir Türkiye emanet edelim.?

Ziyarette MSOB Başkanı Hasan Geriter, Milletvekili Selçuk Özdağ'a vazo hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber