Vatandaşların kariyerlerini meslek danışmanları takip edecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2012 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, ?Kamu İstihdam Hizmetleri'nin Geliştirilmesi Operasyonu? ile İŞKUR'un vatandaşın ayağına giderek hizmet vereceğini söyledi. Etyemez, ?Her bireyin, bir meslek danışmanı olacak. Vatandaşların kişisel özellikleri ve mesleki yeterliliklerinin tespiti yapılarak onlara rehberlik yapılacak.? dedi.

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen, ?Kamu İstihdam Hizmetleri'nin Geliştirilmesi Operasyonu?, Ankara'da düzenlenen bir toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı. Mariod Otel'de yapılan tanıtım toplantısına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Kazım Yiğit, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı, AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Tibor Varadi ve milletvekilleri katıldı.

Otobüsün ilk önce Doğu Karadeniz'e hareket edeceğini ifade eden Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, otobüsün İç Anadolu'da 21 ili gezeceğini söyledi. Otobüs içerisinde bulunan kişilerin gittikleri illerde işsizlere danışmanlık hizmeti vereceğini kaydeden Etyemez, ?İş ve meslek edindirmek amacıyla burada bir başlangıç yapıyoruz. Burada iş ve meslek danışmanlarımız, daha çok bilgilendirme ve İŞKUR mobil sistemle vatandaşlara tanıtacak. İŞKUR'a gelip vatandaşın sadece başvurmasını beklemek yerine işsizlerimizi bizzat tespit ederek 2 bin kişi iş ve meslek danışmanı atadık. İlerleyen günlerde 4 bine çıkaracağız bunu. Bu kapsamda ilerleyen günlerde vatandaşlarımıza, yerinde evinde iş ve meslek danışmanlığı konusunda yardımcı olacağız. Her bireyin, bir meslek danışmanı olacak. Vatandaşların kişisel özellikleri ve mesleki yeterliliklerinin tespiti yapılarak onlara rehberlik yapılacak.? diye konuştu.

Her yapılan görüşmenin kayıt altına alınacağını dile getiren Etyemez, bundan sonra işsizlerin takiplerinin yapılacağını belirtti: ?Bunlarla ilgili çalışmalarımız da devam edecek. Uzun araştırmalar sonucunda bu yaptığımız çalışmaları kayıt altına almış olacağız, Gerektiğinde de kamuoyu ile paylaşacağız. Doğu ve güneydoğu bölgesine 2'inci seferlerimiz de ilerleyen günlerde başlayacak.?

İŞKUR'a yapılan talebin, her geçen gün arttığını dile getiren Etyemez, bundan sonra İŞKUR çalışanlarının daha profesyonelce çalışacaklarını dile getirdi: ?Bundan sonra İŞKUR'a gelip ne iş olursa yaparım yerine bundan böyle kimin ne iş yapabileceğini ilişkin eğitimler vermek gibi bir amacımızı var.?

Verilen eğitimlerin bir kısmının işverenlerin beklentilerine yönelik istihdama arttırmaya yönelik olduğunu da kaydeden Etyemez, mesleki yeterliliğe sahip bir belge alındığı zaman vatandaşların Türkiye'nin hemen her yerinde iş bulacağı bilgisini de paylaştı.

KURUMUN ÇALIŞANLARININ KAPASİTESİ ARTACAK

Kamu İstihdam Hizmetleri'nin Geliştirilmesi Operasyonu hakkında bilgi veren İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özcan, proje kapsamında kamu istihdam hizmetlerinin etkin şekilde sürdürülmesi anlamında hizmet kalitelerinin arttırılmasının amaçlandığını ifade etti. Özcan, kurumun çalışanlarının kapasitesinin arttırırken diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da istihdam odaklı çalışmalarına katkı sağlamak istediklerini anlattı: ?İstihdam odaklı politikalar nasıl oluşturulur, diye eğitimler verilecek. Mesleki danışmanlarımızın mesleki kapasitelerinin geliştirilmesi ve gelişmiş ülkelerdeki örnekleri inceleyerek bunların nasıl izleneceği yönündeki faaliyetler proje kapsamında uygulanacak.?

Gerek ulusal düzeyde gerekse uluslar arası düzeyde iş gücü verilerinin toplanmasına ihtiyacın olduğunu da ifade eden Özcan, bu proje kapsamında yerel ve ulusal düzeyde iş gücü potansiyelinin ortaya çıkarılacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber