Yatak kapasitesinde doyuma ulaşan Manavgat alternatif turizme yöneldi

Turizmciler, Antalya Belek'in golf turizminde doygunluk seviyesine ulaştığını bunun Manavgat bölgesine kaydırılması gerektiğini belirtiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği(Side-TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, bölgenin yatak kapasitesinin 170 bine ulaştığını söyledi. Bölge destinasyonuna her yıl yeni konaklama tesisi yapılarak ortama 10 bin yatağın eklendiğini belirten Barut, yeni turistik tesis yapmak isteyen turizmciler sağlık, kongre, kültür, spor ve golf turizmine yönelik yatırım yapmasının zorunluluk arz ettiğini kaydetti.

Dünya turizminde farklı olanın kazandığını belirten Barut, Belek bölgesinin de golf turizminde belirli dolgunluk seviyesine geldiğini bunun Manavgat'a kaydırma zamanının geldiğini ifade etti. Manavgat'ta Kum Mevkii'nde atıl vaziyette bekleyen 5 bin 500 dönümlük alanın golf turizmine kazandırılmayı beklediğini belirten Barut, bu kapsamda Alanya'nın 5 golf alanı belirlemesi yaparak bir adım öne geçtiğini söyledi. Belek'te yılın 12 ayı otellerin açık olmasının en önemli nedeninin golf yapılması olduğunun altını çizen Barut, Manavgat'ın kış turizminde son 3 yıldır sürekli geri gittiğini, konaklama tesislerinde Avrupa futbol takımlarını ağırlama oranlarının geçmiş yıllara göre önemli ölçüde düşüş yaşadıklarını kaydetti.

Barut, deniz, kum ve güneş turizmi için Antalya bölgesine gelen turistlerinde doğa ile baş başa kalması içinde eko turları çerçevesinde Toroslar'a da alternatif turizme yönelik yatırımın yapılması gerektiğini kaydetti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber