ABD askerlerinin başına çuval geçirmeye çalıştıkları iddiası

Bodrum'da geçen yıl ABD askerlerinin başına çuval geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 8 kişinin yargılanmasına başlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına "kişi hürriyetini sınırlama ve hakaret" suçlamalarıyla yargılanan S.P, B.K, H.D, Ö.B, U.A, U.R, M.Ü ve C.G. ile sanık avukatları katıldı.

Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi, olay anında çekilmiş görüntülerin incelenmesi ve ABD'li askerlerin ifadelerine başvurulması için ABD makamlarına yazı yazılmasına karar vererk duruşmayı erteledi.

Sanık avukatlarından Ahmet Aksüt, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkillerinin beraatini talep ettiklerini belirterek, "Olayda kişilerin hürriyetini sınırlama ve hakaret suçları gerçekleşmemiştir. Bu bir protesto gösterisidir. Gençler tepkilerini dile getirmişlerdir" diye konuştu.

Bu arada adliye önüne gelen yaklaşık 50 kişilik grup, slogan atarak sanıklara destek verdi. Çevik kuvvet ekipleri de adliye önünde güvenlik önlemi aldı.

ABD savaş gemisi "Ramage" 20 Ekim 2011 tarihinde ziyaret için Bodrum'a geldiğinde gemiden inerek Cumhuriyet Caddesi'nde gezen ABD'li askerlerin başına bir grup tarafından çuval geçirilmeye çalışıldığı iddia edilmişti.

Olayla ilgili gözaltına alınan 8 kişi Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerinn alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmış, daha sonra bu kişiler hakkında kamu davası açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber